milan spiric

Boris P

Junior member
Učlanjen(a)
17.07.2016.
Broj reagovanja
0
Mogao sam i ja lako da prosipam pojmove prepisane od nekuda lako se nalaze  :D

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Ništa se vas dvojica ne razlikujete. Jedino vam je zajedničko da cevčite pivo ispred prodavnice.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
Borise, hvala za poziv. Ali nemoj ga vise vredjati. Inace brisem sta napises bez editovanja.

Sto se tice toga da te je prevario.... Imaju nadlezne institucije koje su zaduzene za to...mada be rade nista.... Tako da.... Ne znam sta bih rekao.... Al nemojte se vredjati.
I nozeve se ne razumem. Impin sam davno jedan imao, izgubio ga na ronjenju. Opasna alatka. Padne vrhom na kamen i okrnji se kamen...

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
Baki-Pa je napisao(la):
Kako stvari stoje, na kraju ću morati obojici kovača objasniti šta je austenit, ferit, martenzit, euktetoid....

Pirlit, ledeburit, cementit.
Poštovani, gsp.Baki, imate jako lepo objašnjeno na mom YT-cannalu o termičkoj obradi i način na koji ja radim.S,obzirom da se bavim keramikom, lepkovima, smolama, tehnologijom betona i da ne nabrajam dalje , fazni dijagrami su mi jako dobro poznati.Lični sam autor nekoliko faznih dijagrama, ali to su studijsko-naučni radovi, pa ću ih obajaviti , u skladu s tim, na mestima gde je to predvidjeno_Objavio sam jedan i ova dva preostala fazna dijagrama ću objaviti na istom.U tu priču ne želim dalje ulaziti.
Moje pitanje za vas je: Gde mogu pogledati vaše radove i način na koji vi radite ?.Hvala.Pitanje neka bude i za ostale članove foruma.
A, evo gde vi ,poštovani, možete pored YT-cannala, pogledati i naučne studije u vidu naučnih radova sa detaljnim objašnjenjem.
Mnogi su objavljeni javno, neki nisu:
Evo izvolite:
https://web.facebook.com/milan.spiric.5
Nekoliko meni dragih kolega kao i moja malenkost tu smo vrlo eksplicitno sa činjeničnim stanjem dali svoj lični doprinos , poštojući pravla ponašanja.Očekujem isto to i od vas i ostalih članova foruma, ukoliko želite da imate pristup njima.
Dobro razmislite šta sam vam reko.Hvala.

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Baki, ako sumnjaš po pitanju  znanja oko ovih majstora a treba ti  ozbiljan nož, brate samo potražiš  fimu '' Muela '' i da se

iznenadiš kakve noževe Španci rade za smešne pare ( 1600- 4000 din ). Svaki nož je 440 čelik  :tbumb:

Verujem da znaš za ovu firmu ali, ipak da javim .

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Milane, FeC jeste fazni dijagram. Odgovor na moje pitanje je procenat ugljenika. Prosto i jednostavno. Šta si ti stavljao na YouTube me u opšte ne zanima. Imao sam prilike da slušam predavanja profesora Macankovića, mr metalurgije koji je bio izuzetno cenjen u celoj Jugoslaviji na početku 90 ih. Ne pričam bez veze, vas dvojica ste najobičniji kovači, kleparoši. Postoji podloga za tvoju priču o termičkoj obradi i sredstvu za kaljenje (dakle nije voda niti ulje). Sa druge strane, ima mnogo kvalitetnijih materijala za noževe,  420, 440 itd, za koje verujem da ni ti niti Boris ne znate.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
77
Gde bih mogao da kupim originalni Fallkniven F1 u Srbiji i po kojoj ceni? Nov naravno..

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
Da , Žitoradja je novo predstavnišvno Impe.U pravo tu.Zato se kaže : "žito-radja = Žitoradja".Ko je shvatio , shvatio je :).Izvolte, ja vas sve pozivam da pogledate moje noževe , da budete moji gosti, da uživamo zajedno.Živi bili :)
U ponedeljak mi ide jedan nož za Švajcarsku :).Čuo je ceo svet za Impu iz Žitoradja.:)

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
Baki-Pa je napisao(la):
To nije bio kompliment......
To nema nikakve veze sa komlimentom.Stvari tako stoje.Svidjalo se nekom ili ne  :)
Gde su tvoji radovi , hteo bih da ih pogledam?.Drugi put  te isto pitam .Naravno i radovi ostalih forumaša?

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
77
milan impa knives je napisao(la):
To nema nikakve veze sa komlimentom.Stvari tako stoje.Svidjalo se nekom ili ne  :)
Gde su tvoji radovi , hteo bih da ih pogledam?.Drugi put  te isto pitam .Naravno i radovi ostalih forumaša?

Ovo je ribolovački Forum...okuplja mahom pripadnike jednog pravca/tehnike ribolova, mušičarenja.
Ima tu dosta tema koje se mogu podudarati, mišljenja u kojima se možemo ili ne složiti pa često i vrlo burno reagovati  ali ne i komercijalizovati...bar ne u celokupnosti.
Ok da se u temi u kojoj se nalaziš pokazuješ svoje rukotvorine a li nisam i za komercijalizaciju iste, čak sam apsolutno protiv toga...postoje sajtovi koji se time bave primarno.

Vrh Dno