milan spiric

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Malo da se više posvetiš dršci, ne bi bilo tako kako jeste. Ovo je za mene, dobar, ručni rad.
904f0cf49e239114cb923a7e4676b277.jpg
3958ddf5600079ef64dd581e3b07cc5b.jpg
94b8635c3ac86e258eaaa1f25da5e658.jpg

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
milan impa knives je napisao(la):
30 evra.Sa futrolom 40.
Hoćeš ili...?

Pobogu Milane, ni pet ni sest nego odmah "Hoces ili...?" Zar si toliko ocajan da navaljujes? Baci oko na ovaj germanski site. Prodaju nozeve renomirane francuske firme Laguiole. Set steak nozeva, vrlo kvalitetnih i besprekorno uradjenih. Besplatan porto u Nemackoj i kostaju nesto jace od 60 evra.

https://www.lil.de/steakmesser-luxury-line-mischholz-laguiole-style-de-vie?gclid=CM3o6YeR8tMCFQE4GwodYjUBaw

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
Opušteno momci.Ja nisam nožar, ja sam tehnolog u izaradi oštrca.Ima tu razlike.
Dužan sam ostao odgovora na pitanje, u smislu kako merim tvrdoću.Za razliku od mnogih nožara, koji svoje noževe nose na T.O ja proizvodim hemijska sredstva za T.O.Imam 10 različitih sredstava za kaljenje i nekoliko različitih goriva za zagrevanje čelika.Pored toga imam i Rokvelov aparat- tako da je kod mene sve sinhronizovano u proizvodnji.Inače ne radim , da dodam, gravure na drškama i sl.Upravo ono što ste vi stavili.Onaj nož jeste lep na oko, za vas, ali za mene kako tehnologa - nije.Razlog je jednostavan.Veliko optrećenje ćete imati u ruci prilikm rada , jer su 2/3 mase skoncentrisane na dršci , 1/3 odlazi na masi sečiva.Prema tome , zglob vaše šake će plakati dok se vi radujete lepom komadu.Sečivo kao sečivo- je prosto.Ja radim, tehnološki i konstruktivno zahtevnija sečiva u smislu da im to omogućava daleko bolje manevre i kvalitetnije poteze u radu s njim, uz minimalno ,čak i nimalo zamaranje zgloba šake.Svo je radove - u ovom slućaju noževe- NE ŠMINKAM, kao što mnoooogi rade da bi prodali svoje proizvode,a ljudi padaju na to.
Inače volim drvo, pa radim sa različitim vrstama drveta.Ne volim veštačke materijale.
Toliko od mene za večeras.

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Ma sve jasno, ali ljudi se lože na to. I dosta prije će uzeti našminkanu stvar.  Mislim da ti malo šminke ne bi odmoglo. Ako ti je vec cilj da prodas koji noz.
Pozdrav

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Naučiš malo da klepaš po usijanom gvožđu i već si tehnolog a ne nožar.  :doh: Da te priupitam nešto o FeC dijagramu i kako ga koristiš, verujem da bi morao danima da guglaš i opet ništa ne bi skontao. A tehnolozi to imaju u malom prstu.  :yeswink:

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
...i ja imam dijagram u malom prstu, a sa velikim prstom radim.tj implemenitram znanje iz malog prsta.

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
Evo dva moja nova rada:
Prvo slike, a posle video zapisi.Uživo iz prve ruke :)
1.
Impa lovački nož -IMC36
Specifikacija: čelik SiC čelik; monokaljen na 60 hrc-a; dužina/širina/debljina- 130/25/5mm; kvalitet obrade-visoki sjaj; drška- šljiva/bagren; kvalitet obrade drške- saten finish; bajc- svinjska mast/laneno ulje.
Na jednom mestu ima jedna kap farbe , izvinjavam se zbog toga, malo pre sam to video.
9u5b38.jpg

acymao.jpg

2.IMPA LOVAČKI NOŽ- IMFR58
Specifikacija; čelik SiC; dužina/širina/debljina- 150/30/5mm; kvalitet obrade sečiva- visoki sjaj; monokaljen na 60hrc-a; drška- šljiva/bagren; kvalitet obrade drške- saten; bajc- svinjska mast/ lazurni lak.
10nw9p1.jpg

1fxwe0.jpg

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
Evo uživo noževa- iz prve radničke ruke:
https://www.youtube.com/watch?v=sgsjbSol8X8

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  E, ovi noževi su uklopljeni, sečivo- drška. Velika radna površina sečiva  :tbumb:

Na drugom nožu malo je grublji izgled onog šrafa na kraju drvenog detalja-drške. Možda to i ima nekog šmeka, ipak su ovo

'' radne mašine ''. Čovek kom treba nož za boravak u prirodi , neće zameriti zbog  '' kapi '' kao detalj ručnog rada,naprotiv.

Milane,ovo izgleda ozbiljno sečivo. Nož nije šminkan kako očekuju svi , ali načuo sam da se spremaš i seriju opasno lepih noževa

da odradiš uskoro, mislim šminkani za masu.

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
Hvala .Biće danas novih radova.A kao hemičar , kupio sam neke prirodne supstance koje će učiniti na drške mirišu jako lepo i da deluju inspirativno za rad sa njima.
Danas, ako stignem stavljam slike i snimke ostala 3 noža , kao i još dva .
Do tada pozdrav.

Boris P

Junior member
Učlanjen(a)
17.07.2016.
Broj reagovanja
0
Ti si milane spiriću LOPOVČINA, PREVARANT, BITAGA.

Proterali su te kao OLOŠ sa svakog foruma, ljudi koji nešto znaju zovu te od milošte GLUPKO i BEZREPO GOVEDO.

Te lopate za septičke jame koje praviš se blago rečeno zovu ĐUBRIŠTE.

Nisi ti nikakva Impa, ti si falsifikator i kradljivac imena firme koja jeste u stečaju ali ima svog osnivača i pravnog naslednika.

Poslednje mesto sa koga su te oterali govnjivom motkom je Hrvatski lovački forum.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
354
Milane pozdrav!
Uporan si još malo pa kao mi mušičari i to stoji. Ulažeš svoje vreme i sredstva u posao koji je jako nezahvalan. Proizvodiš robu koja se ne kupuje svakog dana kao npr. hleb i to je veoma zajebano, ne sumnjam u to. Da bi se probio na tržište potreban ti je kvalitet (konstantan) a to uključuje i šminkanje tj. estetiku proizvoda. Bez toga ti ništa rad ne vredi ma kakav metal koristio u izradi noža. Ako nekome, nešto, ne "upadne" u oko, nema ništa od posla. Znači ni na jednom nožu ne sme da se vidi trag brusilice, kakvi crni zarezi za 30 €, suludo. Rukohvat ne sme da bude obična tanka oklagija na pola rasečena i firnejzom namazana.... Razmišljaj, mi ovde, smo veoma nezgodni kupci :)

Послато са XT1700 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno