Opušteno momci.Ja nisam nožar, ja sam tehnolog u izaradi oštrca.Ima tu razlike.
Dužan sam ostao odgovora na pitanje, u smislu kako merim tvrdoću.Za razliku od mnogih nožara, koji svoje noževe nose na T.O ja proizvodim hemijska sredstva za T.O.Imam 10 različitih sredstava za kaljenje i nekoliko različitih goriva za zagrevanje čelika.Pored toga imam i Rokvelov aparat- tako da je kod mene sve sinhronizovano u proizvodnji.Inače ne radim , da dodam, gravure na drškama i sl.Upravo ono što ste vi stavili.Onaj nož jeste lep na oko, za vas, ali za mene kako tehnologa - nije.Razlog je jednostavan.Veliko optrećenje ćete imati u ruci prilikm rada , jer su 2/3 mase skoncentrisane na dršci , 1/3 odlazi na masi sečiva.Prema tome , zglob vaše šake će plakati dok se vi radujete lepom komadu.Sečivo kao sečivo- je prosto.Ja radim, tehnološki i konstruktivno zahtevnija sečiva u smislu da im to omogućava daleko bolje manevre i kvalitetnije poteze u radu s njim, uz minimalno ,čak i nimalo zamaranje zgloba šake.Svo je radove - u ovom slućaju noževe- NE ŠMINKAM, kao što mnoooogi rade da bi prodali svoje proizvode,a ljudi padaju na to.
Inače volim drvo, pa radim sa različitim vrstama drveta.Ne volim veštačke materijale.
Toliko od mene za večeras.