Ne znam u čemu je sada problem? ??? Svako oduzimanje života na mom jeziku se zove ubistvo. Ja sam, na žalost ove pastrmke i njene familije, ali i ribolovaca kojima je krivo što je oni nisu zaboli, izvršio ubistvo. Na snimku se jasno vidi namera ribolovca (mene) da savladanu ribu ubije. To je sasvim legalno i
poželjno. Bar tako piše u dozvoli koji mi je prodao gazda ove vode. Da je onaj ko gazduje napisao C/R, ja je ne bih ubio, već nežno i pažljivo oslobodio.
Napisao sam "ubistvo", zato što ovo na snimku i nije ništa drugo. Tu se jasno vidi oduzimanje života jedne divlje životinje na majstorski način- mušičarenjem. Radost ubice, ali i prijatelja- posmatrača, se takođe jasno vidi i čuje.
Eto, jednim udarcem dve-tri muve. Prikazan je fantastičan i redak ulov, krupne pastrmke na Nišavi, mušičarskim priborom, ali i radost ribolovca prilikom oduzimanja njenog života.
Eto, neko ubija ljude, neko mečke i divlje svinje, drugi biju žene i decu, a ja uživam u propisanom načinu ribolova, uhvati i ubij. Ubijanje, razbijanje, razvaljivanje, trćenje, masakr... to su reči iz mog žargona, ali ne kada sam u gradu, već u divljini. Zbog toga je često posećujem. Volim dirty talk. :lol:
Ova pastrmka je moj legalni ulov i ja s njom radim ono što hoću u skladu sa zakonom.
Nepristojno je da se neko meša u raspolaganje mojim vlasništvom, a koliko se ja razumem u ribolov, moj ulov, ako je ostvaren u skladu sa zakonom je i moje vlasništvo.
Zaista mislim da je nepristojno. Platio sam da ubijam i molim da se to ispoštuje.
Ako Gociju smeta što sam sebe, zbog oduzimanja života ovoj pastrmki, nazvao ubicom, dozvoliću mu da me on zove njenim prijateljem ili dobročiniteljem.