Obavezno mušičarenje i Catch & Release na malim pastrmskim vodama u Srbiji

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Prethodnim postom sam zeleo da naglasim da odnosenje ribe steti velikim vodama isto koliko i malim. Nema potrebe da Upravni organi preuzimaju ulogu vidri, kormorana, galebova, vodomara, zmija i ostalih prirodnih regulatora riblje populacije.

Odakle tolika kompetentnost i znanje po pitanju koje riblje vrste  ima dovoljno, gde treba da se izlovljava a gde ne?
Priroda ima savrsene sisteme regulacije. Kada populacija jedne riblje vrste dostigne maximum, polako krece nazad, To je ciklicna pojava i nema nikakve veze sa ribolovcima. Odnosi se na nedostatak hrane, pojavu predatora, borbu za teritoriju. Jedinke postaju u proseku manje i populacija se polako smanjuje. To je pravilo. Sad neka mi neko objasni na kojoj to vodi kod nas je doslo do ove pojave?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
  Ajde da i to pojasnimo.

Na primer, Moravicu je ekipa sa PMF iz Kragujevca proglasila vodom pogodnom za život potočne pastrmke, u delu toka koji je sada CR mušičarski pastrmski revir. To tako ide.
Ne pitaju se više ribolovci gde da puste deveriku, soma ili pastrmku, nego je potrebno odobrenje ministarstva koje se dobija nakon predloga stručnjaka.
Šta si ti mislio? Čika Mixmaster ili Compshop će da kažu gde da živi pastrmka?
Ribolovci mogu da predlože nešto preko svojih udruženja ili sekcija, a posle sve ide po strogim propisima.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Mixe - Jel' čitaš ti novine i jel' gledaš televiziju.
Pa ovi se kurtoni na vlasti malo smirili sa izgradnjom, kao zbog krize, ali za 5 - 10 godina ima na Staroj da bude ludnica. Već se naveliko prodaju placevi za vikendice, a poznajući naš javašluk i nebrigu radiće ko šta i kako hoće - bez plana i reda -  toga smo svedoci svaki bogovetni dan.
Najbolji primer je jezero Gruža - napravljeno 1980 da Kragujevac pije vodu - za pet godina biće samo tehnička - divlja gradnja je tolika da jedva vidiš vodu i nikom ništa. Gledaj Zlatibor, Taru su već načeli, Uvac..Toplicu i  da ne nabrajam.
Prosto se pitam - odakle nam tolika količina mrženje prema sebi samima. Divlje deponije, đubre na sve strane, otpad - svakog boli k... za to. Niko nas ne sjebava bolje i potpunije od nas.
Sva ta bulumenta koja dođe gore na Staru palninu - sva svoja sranja, pranja, čišćenja, menjanja ulja, flaše, čaše, kutije, papire, kantice i kante, kese i trista kuraca ima da baca gde stigne. Da ne pominjem šumu - njoj će prvo da se najebu majke. Kad ona ode ostaće Suva planina 2.
Šta misliš - da će prvo da se urade planovi pa iz svih kuća i naselja koja niknu da naprave kanalizacije koje će da se ulivaju u novi fekalni kolektor koji će to sa planine da odvede do gradskog kolektora koji će to u sistem za prečišćavanje.......
To može  - ali u Švajcarskoj.
Da molimo boga da za petnaestak godina, pored "naše brige", bude bilo koje plemenite ribe u rekama koje idu sa planine.
Kako reče Zeka - Jurišamo na vetrenjače.
Zeko, pobratime - toliko sam se umorio uzaludno jurišajući godinama na te vetrenjače - čini mi da sam postao Rosinanta (i ne samo ja).
Mnogo se nerviram oko ovih stvari - džaba tupimo, samo mi proradio čir na dvanaestercu.
Mixe, stvarno te poštujem kao principiejlnu ličnost i ribolovca, držim ti palčeve i želim da ti uspe sve što si nameračio, ali moram da te pitam nešto.
Kažeš  "...vreme je da se male pastrmske reke zaštite..." ko te i da li te je neko u okviru sekcije sprečavao do sada da štitiš male pastrmske reke - pa ćeš sada da pokažeš kako se to radi kada si izabran (srećno ti bilo). Da li to znači da ih do sada nisi štitio ni ti ni oni.
Još na kraju - bez omalovažavanja - ali ti si do juče mazao govnima naše "stručnjake"njihove naučne analize i teorije. Šta se promenilo kod njih pa su zadobili tvoje poverenje. Na kragujevačkom PMF su ljudi koji godinama rade, do juče nisu bili za kurac, a sad su dobri.
Zejebi to - Sad sam ja pa ćete da vidite, do sad nije bilo za kurac.
Drži se principa - ili si od ribolovca postao političar.
Uzdravlje ti bilo

Max

Junior member
Učlanjen(a)
17.01.2009.
Broj reagovanja
0
Žestok ovaj Rančić  :D, ma znam da sam friški među vama, al sam vas čitao i moram da priznam i mene čudi ovaj Mixmasterov okret za 180 stupnjeva. Nije da ga ne podržavam u namjeri to je super, al do sada je bio kao neki protivnik sistema koji vlada , ako je mislio na državni aparat. A sad s njima surađuje. Znam ja da je nemoguće spavati sa bebom i nepopišan se probuditi, lakše je ovako sa strane srati ko Rančić i ja.
Mixmasteru stvarno će ti biti teško surađivati sa onima protiv kojih si dosada bio a da ne napustiš principe.
Želim ti puno uspjeha u tome na dobrobit svih onih koji tamo žive i ribolove. Napraviti nešto u skladu sa zakonom, ekološki osvješćeno a da i ribolovci imaju od toga nešto - prva liga. Rekao bih utopija.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Mislim da bi Mixu trebalo dati podršku,bar ovako,napismeno.Ne znam zašto vas čudi taj njegoc zaokret za 180 stepenj?Ljudi se mijenjaju,evolucija.Ne znam kako da pomognem,a rado bih,i ja i ljudi oko mene.Lako je kenjati ispred kompa,ali ko se nije sukobio sa lopovima,ni ideje nema šta sve može da se desi.Ja sam zbog tog sukoba ostavio varaličarenje na Dunavu.JBG,sam na vjetrenjače,ne ide.

Meni male rijeke nisu ciljne grupe.Ali,možda riješavanjem problema na njima,uspijemo i sa većim rijekama.Možda,ali samo možda,svijest se proširi Srbijom,i bude sve OK.Namjerno nisam rekao kao u ostalim republikama.Ajd,Mixe,daj neko riješenje.

A moja je ideja da treba samo dobro platiti čuvare,i kazniti ih za propuste.E sad,ko će njih da kontroliše?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Momci, neko vas je nešto lagao o mojim principima. Kod mene nema nikakvog preokreta. Ja sam žestoki protivnik dobrovoljnog, a zagovornik propisanog Catch And Release-a. Naravno, na mestima gde je riblji fond ugrožen. Tako je oduvek bilo.
Zanimljivo je da neko ovde tvrdi da sam ja napravio zaokret u svojim odnosima prema našim stručnjacima iz oblasti hidrobiologije-ihtiologije. To nije tačno. Samo, znam da bez njih nema validnih analiza, projekata i sličnih stvari, kakvi god da su. Neki su loši, a neki možda i nisu. Lutrija je to. Ako naleti dobar, odlično je, ali ako natrči loš, ništa novo.

Kada donosite sud o meni i mojim postupcima, nemojte da čitate ono što o meni pišu kojekakvi dupeglavci, već razmišljajte svojom glavom i čitajte moje postove. Nemojte da upijete ni kap žuči koju po ovim forumima (takođe Skype i MSN) razlivaju potpuno beznačajne bunardžije koje su u pokušaju da se obračunaju sa mnom završile u dubokom glibu.
Uostalom, što vas opet muči Mixmaster? Pročitajte naslov i pišite o njemu. Ja radim na tome da se male planinske reke zaštite od korisnika varalica i prirodnih mamaca, bar dok mogu da utičem na to.
Ako vam se moja ideja ne sviđa, sprečite me! Idite u svoja udruženja i kažite: "Ima jedna budala iz Niša, koja hoće da male planinske reke Srbije pripadnu samo nama, mušičarima. Ne slažemo se sa tim. Želimo da i dalje na njima srećemo drage varaličare, plovkaroše..." Organizujte se u klubove koji se protive mojim idejama i zatražite svoja prava! :hammer:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Uh, Mixe,
mučiš me i teraš da se proseravam, ali ajde neka bude.
1 - Podržavam sve tvoje akcije da probaš  (da probamo) da sačuvamo Visočicu i Temsku kao isključivo mušičarski revir.
2 - Drago mi je da si osnovao sekciju sa istomišljenicima koji će da rade i da te slede u ovome što  si  zamislio.
3 - Smatram te odgovornim i ozbiljnim čovekom koji se drži (bar do sada jesi) principa.

Ovo su tvoje reči:
Ako čika Mixy kaže:  "Ova reka je mušičarski C/R revir!", ona to i postane.
Na primer, Moravicu je ekipa sa PMF iz Kragujevca proglasila vodom pogodnom za život potočne pastrmke, u delu toka koji je sada CR mušičarski pastrmski revir. To tako ide.
Tako je urađeno sa Moravicom, a uskoro će moja interesovanja da pređu na bogatstva Stare planine."

Reci mi molim te tvoje zasluge za Moravicu. Kako si napisao ti si najzaslužniji za Moravicu i kao predsednik sekcije to je tvoja zasluga.

Dalje si rekao:
"Nema nijednog razloga da se bilo šta promeni.Nikakvo samoupravljanje ribolovaca neće spasiti ni jedan vir, a kamoli....Decenijama slušam "promene". Promene će doneti onaj ko uloži svoje znanje, rad i pare......."
Da li to znači da ti sada ulažeš svoje znanje , rad i pare ....nema više samoupravljanja ribolovaca i trtomuda po društvima.
Radimo u skladu sa propisima i naučnim analizama naših voda".
Navedi mi jedno društvo koje je radilo protivzakonito i protiv propisa o vodama.

"Zato najnapredniji od nas odbacuju Catch and Release pokret kao najveću glupost ikad viđenu"
"Pokret ubadanja pa oslobađanja riba (C/R) okuplja uglavnom teške bolesnike, nepoznavaoce i nepoštovaoce života riba i prirodnih zakonitosti"
Sada se zalažeš za to isto. Ne deluješ mi da si bolestan, znaš ti dobro šta pričaš.
Mixe, sve ovo mogu što si napisao mogu i da se složim  i da se ne složim i to mi nije problem, a nije ni tebi - samo razgovaramo civilizovano - svako ima svoj stav i ja ga poštujem ma koliko se sa njim slagao ili ne  slagao.
Veruj mi da imam dosta godina i niko živi na ovom svetu, pa ni kako ih ti zoveš, dupeglavci, bunardžije ili bilo ko drugi, ne bi mogao da mi nametne svoje mišljenje ili viđenje Mixmastera.
"Izabran sam jednoglasno, po ko zna koji put, za predsednika mušičarske sekcije koju sam i osnovao. Sada funkcionišemo bolje nego ikad i naš ugled je na najvišem nivou".
Odjednom si postao "JA, JA, JA DRUG PREDSEDNIK".  To mi je zaparalo uši. Ne verujem da si željan neke vlasti. Do sada to nije bio tvoj stil a ni princip.  Do sad je bio go kurac, a sad ćete da vidite blagostanje.
Nemoj da postaješ "trtomuda" iz društva - ja pa ja samoupravljanje u društvima - na to liči.
Daleko od toga da imam nameru da te sprečavam u tvojim namerama, mislim da nisi budala, naprotiv za takve stvari, za Visočicu i Temsku računaj na mene. Ja sam daleko ali ako šta mogu da pomognem - ne bežim.
Što bi se organizovali u anti mix klubove - ne zajebavaj.
Ozbiljni smo ljudi i ozbiljno razgovaramo. To što ti hoćeš je dobro i to je ogroman i ozbiljan posao - mani detinjarije.
Uzdravlje ti bilo

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Rancic je napisao(la):
Uh, Mixe,
mučiš me i teraš da se proseravam, ali ajde neka bude.
1 - Podržavam sve tvoje akcije da probaš  (da probamo) da sačuvamo Visočicu i Temsku kao isključivo mušičarski revir.
2 - Drago mi je da si osnovao sekciju sa istomišljenicima koji će da rade i da te slede u ovome što  si   zamislio.
3 - Smatram te odgovornim i ozbiljnim čovekom koji se drži (bar do sada jesi) principa.

Ovo su tvoje reči:
Ako čika Mixy kaže:  "Ova reka je mušičarski C/R revir!", ona to i postane.
Tako je urađeno sa Moravicom, a uskoro će moja interesovanja da pređu na bogatstva Stare planine."

Reci mi molim te tvoje zasluge za Moravicu. Kako si napisao ti si najzaslužniji za Moravicu i kao predsednik sekcije to je tvoja zasluga.

Dalje si rekao:
"Nema nijednog razloga da se bilo šta promeni.Nikakvo samoupravljanje ribolovaca neće spasiti ni jedan vir, a kamoli....Decenijama slušam "promene". Promene će doneti onaj ko uloži svoje znanje, rad i pare......."
Da li to znači da ti sada ulažeš svoje znanje , rad i pare ....nema više samoupravljanja ribolovaca i trtomuda po društvima.
Radimo u skladu sa propisima i naučnim analizama naših voda".
Navedi mi jedno društvo koje je radilo protivzakonito i protiv propisa o vodama.

"Zato najnapredniji od nas odbacuju Catch and Release pokret kao najveću glupost ikad viđenu"
"Pokret ubadanja pa oslobađanja riba (C/R) okuplja uglavnom teške bolesnike, nepoznavaoce i nepoštovaoce života riba i prirodnih zakonitosti"
Sada se zalažeš za to isto. Ne deluješ mi da si bolestan, znaš ti dobro šta pričaš.
Mixe, sve ovo mogu što si napisao mogu i da se složim  i da se ne složim i to mi nije problem, a nije ni tebi - samo razgovaramo civilizovano - svako ima svoj stav i ja ga poštujem ma koliko se sa njim slagao ili ne  slagao.
Veruj mi da imam dosta godina i niko živi na ovom svetu, pa ni kako ih ti zoveš, dupeglavci, bunardžije ili bilo ko drugi, ne bi mogao da mi nametne svoje mišljenje ili viđenje Mixmastera.
"Izabran sam jednoglasno, po ko zna koji put, za predsednika mušičarske sekcije koju sam i osnovao. Sada funkcionišemo bolje nego ikad i naš ugled je na najvišem nivou".
Odjednom si postao "JA, JA, JA DRUG PREDSEDNIK".  To mi je zaparalo uši. Ne verujem da si željan neke vlasti. Do sada to nije bio tvoj stil a ni princip.  Do sad je bio go kurac, a sad ćete da vidite blagostanje.
Nemoj da postaješ "trtomuda" iz društva - ja pa ja samoupravljanje u društvima - na to liči.
Daleko od toga da imam nameru da te sprečavam u tvojim namerama, mislim da nisi budala, naprotiv za takve stvari, za Visočicu i Temsku računaj na mene. Ja sam daleko ali ako šta mogu da pomognem - ne bežim.
Što bi se organizovali u anti mix klubove - ne zajebavaj.
Ozbiljni smo ljudi i ozbiljno razgovaramo. To što ti hoćeš je dobro i to je ogroman i ozbiljan posao - mani detinjarije.
Uzdravlje ti bilo

1- I ja podrzavam.
2- Veruj mi treba da ti bude zao.
3- Koji su to principi?

"Reci mi molim te tvoje zasluge za Moravicu. Kako si napisao ti si najzaslužniji za Moravicu i kao predsednik sekcije to je tvoja zasluga."

Bolje ga pitaj kad su ribe pustene i koliko dugo vremena se krilo to od njega. Pitaj ga i zasto se krilo. Pitaj ga  kako je saznao da tamo ima pastrmki. Pitaj ga zasto kad je saznao tamosnje stanje iznosio gomilu riba. Pitaj ga zasto je javno podrzavao neke sada saradnike da pecaju u lovostaju i iznose mnogo vise od 3 ribe dnevno. Pitaj ga zasto se javno izjasnjavao da tamo mi musicari treba da izlovimo sve sto mozemo "jer ce seljaci da izvataju ako mi to ne uradimo".

""Zato najnapredniji od nas odbacuju Catch and Release pokret kao najveću glupost ikad viđenu"
"Pokret ubadanja pa oslobađanja riba (C/R) okuplja uglavnom teške bolesnike, nepoznavaoce i nepoštovaoce života riba i prirodnih zakonitosti""
"Sada se zalažeš za to isto. Ne deluješ mi da si bolestan, znaš ti dobro šta pričaš."
Znam i meni deluje kao normalan mada nema nikakvih garancija. Kontradikornost je uvek prisutna.

"Odjednom si postao "JA, JA, JA DRUG PREDSEDNIK".  To mi je zaparalo uši. Ne verujem da si željan neke vlasti. Do sada to nije bio tvoj stil a ni princip.  Do sad je bio go kurac, a sad ćete da vidite blagostanje."
Au koliko si promasio. Sto bi rekao naucnik Pauli "to je toliko daleko od istine da nije cak ni netacno"

Da skratim pricu koja moze u nedogled. Covek koji smislja neke glupavo-uvredljive nazive za ljude koji mu se suprotstavljaju, i nekom ko za cilj ima samo licnu promociju iz nekih medicinsko neobjasnjivih razloga imam da kazem sledece. Briga za Temsku, Visocicu...... doprinos da Moravica postane to sto jeste i briga za riblji fond imaju veze sa njim koliko i Hitler sa humanitarnim radom.
Bez obzira sto trosim zivce pisuci ponovo o nekom o kome ne zelim nikad da progovorim ni jednu rec, mislim da je ovakav odgovor sa moje strane nuzan.

H

humphrey

Guest
Hmm kao svaki pravi politicar danas C&R sutra po potrebi :D :D :D :D
Ekipa tamnija od Dunava :D

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Gosn Rančiću, taman sam hteo da ti napišem da tvoja pitanja treba da budu kratka i sažeta, a ti opet napisa post veličine ovećeg novinskog članka, pun čudnih pitanja, raznih citata, tvrdnji.... :doh:
Neće moći tako. Ti imaš dobru nameru po ovom pitanju, siguran sam u to. Zamisli kakvo bombardovanje me očekuje kada se susretnem sa nekim od nesrećnika koji nisu dobronamerni. Otežavaš mi posao, ali moraću da te razumem, pa da na ponešto od tvojih nedoumica odgovorim.

Idem redom:
1. pitanje
"Reci mi molim te tvoje zasluge za Moravicu. Kako si napisao ti si najzaslužniji za Moravicu i kao predsednik sekcije to je tvoja zasluga."
1. odgovor:
Moja zasluga je u tome što sam pre par godina ubedio upravnika ove vode da nije dovoljno samo da se poribi i proglasi slobodnom vodom, na kojoj će se pecati po važećim propisima, nego da je potrebno da bude mušičarski revir, sa režimom "uhvati i pusti". Sećam se tog razgovora (član ovog foruma, Architect je bio sa mnom) kao da je juče obavljen.
To se pokazalo mudrim.
Pre par sedmica predao sam svoj predlog da se taj revir trostruko produži i to je prihvaćeno prvo na Muš. Sekciji, u udruženju Nišava, pa na Upravnom odboru zajednice "J.Morava II", koja je korisnik ove vode.
Pre toga dobili su predlog od nekih anonimusa (Grongo i Gonci sa ovog foruma) da ta rečica postane i varaličarski revir, tako da se može reći da sam je ja, svojom aktivnošću spasio prisustva korisnika varalica.
Taj moj predlog je bio poznat, jer sam pisao o tome i na ovom forumu, tako da sam samo čekao da se reaktivira Mušičarska Sekcija Niša, da ga realizujem. Bilo ko da je izabran za njenog predsednika, moj predlog bi svejedno bio na dnevnom redu.

2. pitanje

""Zato najnapredniji od nas odbacuju Catch and Release pokret kao najveću glupost ikad viđenu"
Sada se zalažeš za to isto. Ne deluješ mi da si bolestan, znaš ti dobro šta pričaš."

2. Odgovor
Nisam promenio svoj stav po ovom pitanju. Catch And Release pokret okuplja ljude koji se zalažu za dobrovoljno oslobađanje celokupnog ulova. Ja se protivim tome, jer to nije moguće proveriti, a odlično poznajem ljude koji se na javnim mestima predstavljaju kao ribobrižnici, a čim im prva riba duža od pakle cigareta kljucne, odmah je guraju u džep. Nisu svi takvi, ali u Srbiji je bar 80% CR-ovaca takvo. Poznajem na stotine mušičara i svojim očima sam ih na hiljade puta gledao u akciji, tako da sam siguran u ovo što pišem.
Jednostavno, našim ljudima ne treba prepustiti na dobru volju ništa, a posebno ne zaštitu ribljeg sveta. Ako je nekoj reci potreban C/R, njen gazda ili korisnik je dužan da uvede taj propis, a ne da "mirno spava" i čeka da se kod posetilaca naših voda razvije nekakva "svest". Kad pročitam tu reč, posebno se naježim, jer takvi što će da nam ulivaju "svest", "edukaciju" i slične stvari, kao da su pali sa Marsa i da ne žive na Balkanu.
Jendom rečju, Balkancima treba uvesti obavezan CR na osetljivim ili ugroženim vodama.

3. Pitanje:
""Izabran sam jednoglasno, po ko zna koji put, za predsednika mušičarske sekcije koju sam i osnovao. Sada funkcionišemo bolje nego ikad i naš ugled je na najvišem nivou".
Odjednom si postao "JA, JA, JA DRUG PREDSEDNIK".  To mi je zaparalo uši. Ne verujem da si željan neke vlasti. Do sada to nije bio tvoj stil a ni princip.  Do sad je bio go kurac, a sad ćete da vidite blagostanje."

3. Odgovor:
Ja sam preuzeo Sekciju od sitnih šićardžija i siledžija, koje su pokušale da je razore i opljačkaju. O tome postoji zvanična dokumentacija, koju ću uskoro objaviti. Na izborima za predsednika i forum niških mušičara bila je još jedna ponuda, koja je sadržala spisak imena ljudi koji su me na ovom i sličnim forumima vređali, omalovažavali, pa čak i pretili.
Srećan sam da je Upravni Odbor USR Nišava jednoglasno odbacio tu smešnu ponudu i prihvatio moj sastav foruma i program rada Sekcije za naredni period, koji se veoma brzo i efikasno realizuje.
Veoma sam ponosan na to, pa ti možda to "para uši". Imam debeo razlog, veruj mi.
Nisam željan nikakve vlasti, naprotiv. Voleo bih da neko drugi predvodi nišku mušičarsku sekciju, a da ja, kao i ostali, dođem i mirne glave uživam u onome što ona pruža.

Eto, Rančiću, dobio si odgovore. Nadam se da ćeš mi biti bar malčice zahvalan zbog toga. Ubuduće, postavljaj samo po jedno, kratko pitanje, jer, kao što vidiš, ima puno onih koji bi da mi nešto zamere. Evo, sad će da se javi neko... ::)

UPS, evo javio se kad sam kliknuo "send". Nebitni anonimus Grongo, koji često piše o meni. Prelistah njegove postove na ovom sajtu. Osim predloga kako se najbolje našljokati i svake druge rečenice "svaka čast", u nadi da će se nekome zavući u bulju, ne pročitah ništa.
E, njega su neki nesrećnici predlagali za predsednika Mušičarske Sekcije, kao mog protivkandidata. To je mnogo mnogo mnoooogo smešno :D :D :D.

H

humphrey

Guest
  Ne moze da se uvodi i ne uvodi C&R Guliver...zato sto gubi snagu razumes?Ili da se primenjuje po potrebi jer gubi se uvid...kapiras i ostavi privatne stvari sa foruma mano kaliente.....za narod i sa  narodom ne protiv....

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Objektivnost, samokriticnost, uzdrzanost, uvazavanje, uvidjajnost, racionalno razmisljanje, Prizemnost....razne vrline krase Mene.
Samo cvrsto sa amaterima celicna pesnice komunizma!
I umalo da zaboravim,
Posle mene potop   :D

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
compshop je napisao(la):
Objektivnost, samokriticnost, uzdrzanost, uvazavanje, uvidjajnost, racionalno razmisljanje, Prizemnost....razne vrline krase Mene.
Samo cvrsto sa amaterima celicna pesnice komunizma!
I umalo da zaboravim,
Posle mene potop   :D

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb:
Compshop urbana satira je tvoja umetnost  :tbumb:

Mix-bambi pa ti postade komedijas  :D a doktorirao si na rektalnoj speleologiji :-X. Vrati se svojoj struci i ne brini, u tome nema niko bolji od tebe :smoke:.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Laz lici na sneznu loptu MIXMASERU,sto je vise kotrljas postaje sve veca...!! 8) 8) 8)

Vrh Dno