Gosn Rančiću, taman sam hteo da ti napišem da tvoja pitanja treba da budu kratka i sažeta, a ti opet napisa post veličine ovećeg novinskog članka, pun čudnih pitanja, raznih citata, tvrdnji....

Neće moći tako. Ti imaš dobru nameru po ovom pitanju, siguran sam u to. Zamisli kakvo bombardovanje me očekuje kada se susretnem sa nekim od nesrećnika koji nisu dobronamerni. Otežavaš mi posao, ali moraću da te razumem, pa da na ponešto od tvojih nedoumica odgovorim.
Idem redom:
1. pitanje
"Reci mi molim te tvoje zasluge za Moravicu. Kako si napisao ti si najzaslužniji za Moravicu i kao predsednik sekcije to je tvoja zasluga."
1. odgovor:
Moja zasluga je u tome što sam pre par godina ubedio upravnika ove vode da nije dovoljno samo da se poribi i proglasi slobodnom vodom, na kojoj će se pecati po važećim propisima, nego da je potrebno da bude mušičarski revir, sa režimom "uhvati i pusti". Sećam se tog razgovora (član ovog foruma, Architect je bio sa mnom) kao da je juče obavljen.
To se pokazalo mudrim.
Pre par sedmica predao sam svoj predlog da se taj revir trostruko produži i to je prihvaćeno prvo na Muš. Sekciji, u udruženju Nišava, pa na Upravnom odboru zajednice "J.Morava II", koja je korisnik ove vode.
Pre toga dobili su predlog od nekih anonimusa (Grongo i Gonci sa ovog foruma) da ta rečica postane i varaličarski revir, tako da se može reći da sam je ja, svojom aktivnošću spasio prisustva korisnika varalica.
Taj moj predlog je bio poznat, jer sam pisao o tome i na ovom forumu, tako da sam samo čekao da se reaktivira Mušičarska Sekcija Niša, da ga realizujem. Bilo ko da je izabran za njenog predsednika, moj predlog bi svejedno bio na dnevnom redu.
2. pitanje
""Zato najnapredniji od nas odbacuju Catch and Release pokret kao najveću glupost ikad viđenu"
"Pokret ubadanja pa oslobađanja riba (C/R) okuplja uglavnom teške bolesnike, nepoznavaoce i nepoštovaoce života riba i prirodnih zakonitosti"
Sada se zalažeš za to isto. Ne deluješ mi da si bolestan, znaš ti dobro šta pričaš."
2. Odgovor
Nisam promenio svoj stav po ovom pitanju. Catch And Release pokret okuplja ljude koji se zalažu za dobrovoljno oslobađanje celokupnog ulova. Ja se protivim tome, jer to nije moguće proveriti, a odlično poznajem ljude koji se na javnim mestima predstavljaju kao ribobrižnici, a čim im prva riba duža od pakle cigareta kljucne, odmah je guraju u džep. Nisu svi takvi, ali u Srbiji je bar 80% CR-ovaca takvo. Poznajem na stotine mušičara i svojim očima sam ih na hiljade puta gledao u akciji, tako da sam siguran u ovo što pišem.
Jednostavno, našim ljudima ne treba prepustiti na dobru volju ništa, a posebno ne zaštitu ribljeg sveta. Ako je nekoj reci potreban C/R, njen gazda ili korisnik je dužan da uvede taj propis, a ne da "mirno spava" i čeka da se kod posetilaca naših voda razvije nekakva "svest". Kad pročitam tu reč, posebno se naježim, jer takvi što će da nam ulivaju "svest", "edukaciju" i slične stvari, kao da su pali sa Marsa i da ne žive na Balkanu.
Jendom rečju, Balkancima treba uvesti
obavezan CR na osetljivim ili ugroženim vodama.
3. Pitanje:
""Izabran sam jednoglasno, po ko zna koji put, za predsednika mušičarske sekcije koju sam i osnovao. Sada funkcionišemo bolje nego ikad i naš ugled je na najvišem nivou".
Odjednom si postao "JA, JA, JA DRUG PREDSEDNIK". To mi je zaparalo uši. Ne verujem da si željan neke vlasti. Do sada to nije bio tvoj stil a ni princip. Do sad je bio go kurac, a sad ćete da vidite blagostanje."
3. Odgovor:
Ja sam preuzeo Sekciju od sitnih šićardžija i siledžija, koje su pokušale da je razore i opljačkaju. O tome postoji zvanična dokumentacija, koju ću uskoro objaviti. Na izborima za predsednika i forum niških mušičara bila je još jedna ponuda, koja je sadržala spisak imena ljudi koji su me na ovom i sličnim forumima vređali, omalovažavali, pa čak i pretili.
Srećan sam da je Upravni Odbor USR Nišava jednoglasno odbacio tu smešnu ponudu i prihvatio moj sastav foruma i program rada Sekcije za naredni period, koji se veoma brzo i efikasno realizuje.
Veoma sam ponosan na to, pa ti možda to "para uši". Imam debeo razlog, veruj mi.
Nisam željan nikakve vlasti, naprotiv. Voleo bih da neko drugi predvodi nišku mušičarsku sekciju, a da ja, kao i ostali, dođem i mirne glave uživam u onome što ona pruža.
Eto, Rančiću, dobio si odgovore. Nadam se da ćeš mi biti bar malčice zahvalan zbog toga. Ubuduće, postavljaj samo po jedno, kratko pitanje, jer, kao što vidiš, ima puno onih koji bi da mi nešto zamere. Evo, sad će da se javi neko... :
UPS, evo javio se kad sam kliknuo "send". Nebitni anonimus Grongo, koji često piše o meni. Prelistah njegove postove na ovom sajtu. Osim predloga kako se najbolje našljokati i svake druge rečenice "svaka čast", u nadi da će se nekome zavući u bulju, ne pročitah ništa.
E, njega su neki nesrećnici predlagali za predsednika Mušičarske Sekcije, kao mog protivkandidata. To je mnogo mnogo mnoooogo smešno

.