Ribnik

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Usporedbe radi Ribnik voda dosta manja od Plive na kojoj ljeti rade baš jako sitne kreacije 16-24 što suhe što nimfe neka srednja riječica sa normalnim obalama koje su na nekim dijelovima i šljunkovite jako puno ribe koju usprkos tvrdnjama nije baš svaki put lako naloviti.
Pliva veća od Ribnika ljeti rade i nešto veće muhe manje ima ribe nego na ribniku zahtjevnija voda na kojoj u svako doba izlaze sitne kamenjarke ljetne suhe muhe mala siva, žuta, zelena jednodnevka na 16, nimfice plivka na 16, madamcastorex na 16, razni pardigoni zelenih i žutih nijansi itd...
Za direktno meni najjača nimafa Karakondžula i Hidropsiha na 12.

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
56
Sad nema potrebe ni da idem, Silvio mi je sve rekao.  :D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
573
Ja cu slike da postavim. Ako nista bar reke ako ne bude ulova ;) ae odjavljujem se da ne kvarimo temu

bane

Junior member
Učlanjen(a)
02.07.2006.
Broj reagovanja
15
Jedan od juče....Plivski
fc853299480a03a0877edc917721a2ec.jpg

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
573
Bravo Bane :) stani bre a sta je sa onim Helios rules??? Sad Scott?

bane

Junior member
Učlanjen(a)
02.07.2006.
Broj reagovanja
15
Pa Scott mi je za Plivu a prva rezerva Winston LT 8'9 #5...dok je Helios kec #6  Drinski [emoji41]

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Shone Fly

Junior member
Učlanjen(a)
01.08.2015.
Broj reagovanja
1
silvio je napisao(la):
Usporedbe radi Ribnik voda dosta manja od Plive na kojoj ljeti rade baš jako sitne kreacije 16-24 što suhe što nimfe neka srednja riječica sa normalnim obalama koje su na nekim dijelovima i šljunkovite jako puno ribe koju usprkos tvrdnjama nije baš svaki put lako naloviti.

Potvrdjujem iako imam skromno iskustvo što se tiče Ribnika a baš nikakvo u vezi Plive ( nju ne komentarišem)  .Što se tiče lipljana na Ribniku  bio je izuzetno selektivan a voda je bila poveća posle obilnih kiša  .Od 3 kutije pune muva uzimao je po površini samo 2 muve - mrava i jednodevku sa natural bojom  tela na  #16 i #18 vezanu kao parašut . Iznenadio sam se jer je bilo baš obilno rojenje male žute kamenjarke a ništa što je sličilo od muva na žuto nije hteo lipljan ni da pipne . Lično nimfe nisam ni koristio ali sam čuo da je uzimao fazanov rep na jako sitnoj udici  . Mnogi greše kada misle da će na ribniku da se "razbiju" od ribe  , pa onda oni koji neće da poslušaju savet od lokalnih mušičara pa tvrdoglavo forsiraju neke svoje muve koje su za neku drugu vodu i slično a kako sam čuo na licu mesta i neki "profesori" su plakali jer nisu mogli da ulove ribu tamo ceo dan .

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
mislim nisam ginekolog ali mogu da pogledam :whistle:

Vrh Dno