Šetao sam se po merkuru u potrazi za nekim lakovima i naletim na ove noževe. Prvo vidim nisku cenu od kakvih 7€ pa stadoh za tren ali bzo sam se predomislio. Misleći da za te pare ne može biti dobro osim za neko čeprkanje po bašti ili građevini

Ipak je ovo MERKUR trgovina

Opet nakon 20tak minuta vraćam se nazad pa opet pogledam te noževe. Ne da mi đavo mira. Moram da ih pogledam izbliza. Izvadim iz futrole, več tu vidim da je stvar ozbiljnija nego što sam mislio. Robusna i oštra tvorevina iz nehrđajučeg čelika pa povrh svega nije made in china. Švedi ih štancaju. Pa rekoh ajd, reskirat ču tih 7€ ako je več made in sweden pa da malo testiram. Evo sada je pola meseca kako ga maltretiram. Može da služi za slaninicu i kobaje a može i za ribu, moš' tesat neka drva ko ja što se u zadnje vreme zabavljam sa nekim lukovima

i kad god idem u ribolov njega sada nosim. Odličan univerzalan nož. Načisto mi se dopao. Evo i sad je još uvek oštar da možeš da se doslovno briješ.
HA! THIS CHEAP SHIT IS ACTUALY SUPERB FOR A VALUE!
Odnos cene i kvalitete je ovde za ocenu 10 (od 1 do 10)
ps.
Ako naiđete gde na ovakve noževe ja vam toplo savetujem taj "pazar"...jedino gledajte oštricu jer su koliko vidim individualno brušeni tako da nije svaki jednako izbrušen, vidi se da je svakog posebno brusio čovek. Nekim se vidi da su izbrušeni baš na juriš a na nekima se vidi da je majstor radio duže i sa više iskustva, tako je to u fabrici i u serijskoj proizvodnji i ako se ide za male pare...ali kvalitet je tu, robustno, praktično, dobro osmišljeno i bez mesta za razvoj bakterija kao kod prirodnih materiala (drvo, kost, rupice ....) a oštarinu stvarno drži nema šta...ja sam prezadovoljan.