pa ti onda pusti malo duze meredov u vodi mozda i ona udje za njim
samo kad se prisetim, kakav urnebes su radile komadine daleko od obale...to su sve bili primerci po mojoj proceni od 3 do 5kg ako ne i vise... mada moze da vara izgled a ipak kolika usta ima komad od oko 4kg i kad zine i tako raspali po vodi po kederima pod povrsinom pa to je ko da bi serpom raubovo'...
Prosle godine kada sam bio u USA nadao sam se nekim vecim basevima ali voda je tada na rekama bila bas mutna od kisa I povisena...na barama sam ulovio neke sitnise koje nisam hteo ni slikati jer sam sve mislio ma bit ce koji veci kad ono corak

najevci 20tak cm + bez merenja I to na neke mini clousere a na popera samo par pracenja nekih minijatura od basa I jednu povecu suncanicu...a da, setio sam se, na jednoj reci sam lovio pastrmke.....I naletio na neku pritoku gde sam video tri krasna basa od oko 3kg, taman se suncali, bacim wooly buggera I umesto njih se zaleti opet neka veca suncanica....ponovo reko da probam zabaciti sa jednog drugog polozaja kad iz krivine neki camac polako klizi I dva lika blinkerisu I tako mi poplasise ove tri ribe....ko zna mozda bi se zaletili na woolly buggera, kako su ti se pokazali woolly?. Ipak, priznati moram da je I meni najatraktivnije loviti ru ribu povrsinskim imitacijama.