Štuka 2010

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Juce sam prelazio preko brane u Tomasevcu i vidim "takmicanje" jedno njih 20-30 baca varalice predpostavljam da satiru stukice ili mozda bucovcice! Ostrio sam se da svratim na Tamis bar na pola sata ali ne stigoh jer sam jako zurio. Drago mi je da cujem da su se cuvari pojavili i da su pljustale kazne! Sta bi dao da sam bio tamo i to gledao!!!  :smoke:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
EkoBrate Nije ovo sa čuvarskom službom i jurnjavom "ribolovaca" po obali ,žbunju ..itd  bilo na Tomaševcu već dosta nizvodnije ...

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Ma nije bitno gde je, video sam guzvu i u Opovu a cujem i da na Dunavu je slicna situacija to jes satiru stukice i ni jednoj ne prastaju! Stvarno mi je drago da cujem da bilo gde tu s..ku alavu hvataju!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ma ludilo brate  ,čim bude dvoje ,troje debelo platilo ,što novčano a što krivično idijotluk i to se napiše u novinama ima da bude posle ko i za saobraćajne prekršaje da vidiš kako se stvari dovode u red ,samo udri po džepu ....a dok sve stoji kao samo mrtvo slovo na papiru bez sudskog epiloga ,nema od toga ništa ...

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Danas sam mušičario štuke tj štukice do 300 gr ,jesu ispod svake mere  i imao sam 10ak komada ,dobijao sam ih  na FlySpinnera medjutim intresantna stvar je da sam imao više riba nego moj drugar koji je pecao na varalice - wobblere !!  :yeswink: i vrlo sam zadovoljan jer sam imao svega dva promašaja tj otkačinjanja ,štuke su ga silovito napadale ,vrlo dobra priprema za Zasavicu i jezero Joca ,bićeee meeesaa!!!!

Prilozi

• flySpinner.jpg
    flySpinner.jpg
    92,3 KB · Pregleda: 133

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Sone,
  jel ovo krilce ne otezava mahanje, koliko musici dodaje tezinu, koliko je krilce, kako vodis ovakvog strimera

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Pa Kuzmo  otežava ali ne nešto spektakularno uopšte ,ja koristim štap #9 . Mogu 20 m da ga ispucam tj par metara manje nego neki drugi težak štukaroški strimer ,meni je to dovoljno  .Pošto je trenutna situacija na vodi takva da je vodostaj Tamiša ogroman i u rukvacima je dubina oko 6 metara ,stavljam fast tonući polyleader predvez ,frknem ovaj strimer FlySpinner i  pustim da potone koliko mislim da treba tj na dubinu gde mislim da su štuke i vučem ,pa pustim malo da potone ,pa opet povučem 6-7 puta konstantno i tako.... kada se brzo vuče bukvalno radi kao varaličarski leptir (spinner)  i ide ispod površine vode na nekih 20 cm .

Danas sam opet mušičario štuke i imao sam 4-5 komada ali sve sića do bola to ne fotografišem tako da nema fotki  ,Prvu koju sam uhvatio je imala ogromne  sveže posekotine od nekih zuba ,izgleda je neka mama  dohvatila . Medjutim danas su štuke bile slabo aktivne ni varaličarti se nisu nešto usrećili koliko sam video i kod njih sve male ispod mere ..(nažalost te male  se stavljaju u najlon kese) ne kod svih ima i finih momaka što varaličare ,sportski ali u 90% sve ostalo idijoti !

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Eh da nisam potpuno odgovorio ,možda je ona fotka davala pogrešan utisak nije mnogo velik strimer ,ukupno je 7 cm računajući sa repom ,krilce je dužine 3 cm , evo fotka flyspinnera prema šaci ,otprilike je u nekoj srazmeri ovo krilce sa ostatkom tela ...

Prilozi

• FS.jpg
    FS.jpg
    127,2 KB · Pregleda: 142

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
..(nažalost te male  se stavljaju u najlon kese) ne kod svih ima i finih momaka što varaličare ,sportski ali u 90% sve ostalo idijoti !

Znaci kontrola opet ne radi svoj posao!?  :mad:

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
4. i 5. avgust sam proveo na brani kod Tomaševca i gledao takmičenje svojim očima. Bacao sam i ja ali spina, jel nikako nemogu otežane strimere zbog moje BFC petice, nešto neide. Nakon prvih sati i dobijenih 20-tak štukica na svakojake varalice, ali ponajviše na leptira, što je definitivno najbolja kombinacija,odustajem. Zato je i Šonetov strimer pravi.
Ono je neverovatno koliko ima tih štuja, ali video sam sigurno jedno 150-200 komada za ta dva dana (ja izvadio sigurno preko 30), mislim da ni jedna nije bila preko 1kg, zna li neko jel to prošlogodišnji mrest ili kad. Situacija i na brani je ista, uz obalu mnogo takvih komada, nemože se hvatati ništa osim njih. Jurio sam i Bucova na površini ali mi štuje jele tipete :doh:
Jedino uz samu branu sam dobijao Bucove i ima ih dosta, mada nerade tako često, video sam par komada da se čovek uplaši, sigurno 5kg, ogromni uz samu obalu na ivici brane.
Kontrola je bila konstantna i obišla me je ukupno 4 puta za dva dana(bio sam od 5h do nekih 14h), nekima su i ribe vraćali u vodu, nikog nisam video da su kaznili, naplaćivali su dnevne 800 dinara. Video sam 3 čuvara, jedan čičica i dva mlađa, jedan je imao dobar nastup, tj pomalo drčan i čini mi se da je najbolje radio, onaj drugi malo i žmurio tj terao da barem sakriju štuke ako ih nevraćaju, a čiča ko čiča, za neku zapadnu zemlju čuvar :blush:
Najveći problem čini mi se da su lokalci koji u popodnevnim časovima hvataju ogromno puno i sve odnose. Bilo je juče npr stotine pecaroša i svaki je poneo barem 10 štuja, čini mi se da to neće dugo trajati, ali barem malo optimizma uliva i neka kontrola, drago mi bi, da prvi put ove godine vadim dozvolu iz prsluka :tbumb:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Danas sam Uhvatio i Pustio preko 20 štuka ,što u meri a što van mere na očigled raznoraznog ribolovačkog gledališta !
Udarna igla je bio moj FlySpiner strimer ,nažalost nema većih riba od 700-800 gr pa da sam mogao da ga u potpunosti testiram .Ove štukajlice su mu Ogulile  kožu sa ledja  :D ( što se može videti i sa fotke) .Ovaj put nisam koristio nikakve sajle već samo SPRO monofil 0.50 ,verujte na reč to nemože da se pregrize nikako ....

O Onima što trpaju u kesice sitne štuke više neću nbi da trošim reči ,digao sam ruke jebiga  :'(

Prilozi

• rukavac.jpg
    rukavac.jpg
    147,7 KB · Pregleda: 139
  • rukavac2.jpg
    rukavac2.jpg
    183,1 KB · Pregleda: 142
  • s1.jpg
    s1.jpg
    345,7 KB · Pregleda: 148
  • s2.jpg
    s2.jpg
    81,9 KB · Pregleda: 139
  • s3.jpg
    s3.jpg
    101,5 KB · Pregleda: 143
  • fs.jpg
    fs.jpg
    117,6 KB · Pregleda: 131

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Vidim lepo ste se proveli sa stukama. Sone, jer to tok Tamisa ili neki kanal? Dobro izgleda voda, nije mutna.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Borise Mušičario sam na rukavcu  od Tamiša ,nije glavni tok i za nijansu je bistrija voda nego u samom Tamišu ,pa da rock n rolla  sa štukicama ,šteta da nema većih primeraka ,mislim sigurno da ih ima ali i sigurno su jako jako retke tako da ih je uhvatiti težak zahvat  :(

Vrh Dno