4. i 5. avgust sam proveo na brani kod Tomaševca i gledao takmičenje svojim očima. Bacao sam i ja ali spina, jel nikako nemogu otežane strimere zbog moje BFC petice, nešto neide. Nakon prvih sati i dobijenih 20-tak štukica na svakojake varalice, ali ponajviše na leptira, što je definitivno najbolja kombinacija,odustajem. Zato je i Šonetov strimer pravi.
Ono je neverovatno koliko ima tih štuja, ali video sam sigurno jedno 150-200 komada za ta dva dana (ja izvadio sigurno preko 30), mislim da ni jedna nije bila preko 1kg, zna li neko jel to prošlogodišnji mrest ili kad. Situacija i na brani je ista, uz obalu mnogo takvih komada, nemože se hvatati ništa osim njih. Jurio sam i Bucova na površini ali mi štuje jele tipete

Jedino uz samu branu sam dobijao Bucove i ima ih dosta, mada nerade tako često, video sam par komada da se čovek uplaši, sigurno 5kg, ogromni uz samu obalu na ivici brane.
Kontrola je bila konstantna i obišla me je ukupno 4 puta za dva dana(bio sam od 5h do nekih 14h), nekima su i ribe vraćali u vodu, nikog nisam video da su kaznili, naplaćivali su dnevne 800 dinara. Video sam 3 čuvara, jedan čičica i dva mlađa, jedan je imao dobar nastup, tj pomalo drčan i čini mi se da je najbolje radio, onaj drugi malo i žmurio tj terao da barem sakriju štuke ako ih nevraćaju, a čiča ko čiča, za neku zapadnu zemlju čuvar

Najveći problem čini mi se da su lokalci koji u popodnevnim časovima hvataju ogromno puno i sve odnose. Bilo je juče npr stotine pecaroša i svaki je poneo barem 10 štuja, čini mi se da to neće dugo trajati, ali barem malo optimizma uliva i neka kontrola, drago mi bi, da prvi put ove godine vadim dozvolu iz prsluka