ekoljuba je napisao(la):
Shone to je nazalost slika na svim nasim vodama! Svake godine se ponavlja isto male stuke se satiru do besvesti, ali bukvalno dok se sve ne ispeca! Cuo sam da je slicna situacija na Savi kod Ostruznice.
Ne znam sta raditi stvarno nisam pametan...!
Ne znam ljudi ,ne znam ..ajde da nisam video kontrolu nego sam ih video tj jednog čoveka ,jeste da je on neki stariji i stvarno fin čovek ,imao je i značku i sve ,čak nam je pokazao i njegovu dozvolu za ribolov iako je čuvar .Mislim da se oduševio kada je video nekog sa mušičarskim štapom kod njega u reonu ali celokupan njegov rad se sveo na to da je prošetao oko 5 ujutro ,pogledao dozvolu ko je imao i otišao negde ,neznam možda da "obilazi dalje" .. i verujem da je taj čovek potpuno nemoćan da zaustavi armadu likova koji su dolazili ,odlazili,vraćali se ,vikali ,zvali prijatelje telefonom i oduševljeno javljali rezultate koliko su štukica uhvatili ,mnogo je ljudi bilo a nažalost svi do jednog koliko sma uspeo da vidim nisu praštali ni jednoj ,ali bukvalno ni jednoj !Nisam video ni jedan veći primerak od 500 gr da je ulovljen a ulovljeno je mnogo,katastrofa kakvo bi to bilo pecanje već sledeće godine da su se sačuvale ove ribe pa da su narasle do kakvih 800gr - 1 kg ,fantazija a tek one godine posle kad udvostruče težinu ,no kod nas je seljana i idijotluk na delu . Pretpostavljam da je ovoliki broj štuke po rukavcima i mrtvajama Tamiša posledica ogromne vode koja ih je poterala iz Rumunije ili otkud znam odakle ,nažalost to će ih u Srbiji jako skupo koštati
Dobio sam info da je i na ostalim delovima Tamiša je prilično slična situacija ,sem što nema baš toliko štuke i nije toliki broj nazovimo ih "ribolovaca" ,komarci razvaljuju a i krenula je i da ide sočevica po površini tako da će ih onemogućiti u "ribolovu" ,što mi je mnogo drago eto pa neka ga
puše !!!