Tamiš

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
I ja ne razumem da neko kao  pušta ribe a sa druge strane ubija zivotinje....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
bojane sad cu da te demantujem  :)
zar nisi prestao da nosis ribu od kad musicaris? eto kako musicarenje deluje pozitivno  :tbumb:

Nisam ja ni rekao da musicarenje ne deluje pozitivno, ali da nisam sam resio da ne nosim, nista se ne bi promenilo. Nije musicarenje na mene uticalo, koliko promena okruzenja i tipa reka. Mala voda se satre cas posla bilo kojom tehnikom ribolova ako svi svoj ulov nose. U tome nisam zeleo da ucestvujem.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Neki musicari postadose zaista alavi. Sad im smetaju oni sa kojima su se do juce lzali. I to zamisli na Tamisu koji je musicarska reka do moga. Besmisleno je vezivati krivilov za tehniku ribolova, krivolovci su ljudi a ne plovak, varalica, dubinac... Mi kao propagiramo musicarenje da bi se sto vise ljudi okrenulo ovom hobiju a onda kukamo na varalicare kako su kasapi, prizeljkujuci te iste u nasem "poslu". Kao da pocetkom musicarenja po defaultu postajes bolji covek, zastitnik prirode i protivnik krivolova. Apsurdno, pa mi ni iz svojih redova nema sanse da izopstimo krivolovce.
Potpis

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
...tako da sam protivnik popularizacija ovog ili onog...sve što je postalo popularno - izgubilo je na draži!

Nije musicarenje na mene uticalo, koliko promena okruzenja i tipa reka. Mala voda se satre cas posla bilo kojom tehnikom ribolova ako svi svoj ulov nose. U tome nisam zeleo da ucestvujem.
Nije Drina baš toliko mala ...
I to zamisli na Tamisu koji je musicarska reka do moga.
Zar postoji podela na mušičarske i "ne-mušičarske"  reke ? ,valjda je mušičarska reka svaka ona na kojoj je mahačem ,kanapom i muvom moguće uloviti riba a na Tamišu je veća paleta ribljih vrsta koje se mogu mušičariti nego na bilo kojoj salmonidnoj reci kod nas ..

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Razumem te za popularizaciju musicarenja takvi obicno imaju motiv da se bave musicarenjem iskljucivo da bi bili "drugaciji" i jedini a ne zato sto im se to svidja. Sve dok ne shvate da je i musicarenje obicna vrsta ribolova ista kao i plovak ili varalica. Tebi je najbitniji spisak vrsta riba koje si uhvatio musicarskim stapom (a nisu najtipicnije koje se vezuju za musicarenje). Bitnije ti je da se takmicis sa varalicarskom gerijatrijom na tamiskoj brani i da kazes "pobedio sam ih" sa bucovima od po 600g, nego da im pridjes i objasnis vaznost potrebe za pustanjem ribe ili da im pokazes da isto mogu biti uspesni sa jednokrakom udicom.

O Drini nema potrebe da pricas dok je ne obidjes, a kad vidis sta se tamo radi i koliko se besomucno nosi riba, nadam se da ce ti biti jasno zasto osecam potrebu da odrzim pristup vracanja ribe i na Drini.

I sto se podela reke na musicarske i ne musicarske tice, tu nam je misljenje dijametralno suprotno. Ja ih delim kako ja hocu ili smatram da treba. Za mene je musicarska reka samo ona gde ima vise riba nego komaraca :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ok momci opet vi počinjete neki svoj "ples" i sve ide u offfff... več je pomalo dosadna ta tema mušičari vs. ostatak ribolovačkog sveta i isto tako šta je mušičarska reka a šta nije. U svim disciplinama ribolova ima ološa kao i gospode, tako je bilo i tako če  biti...ko kako lovi stvar je njegovog veselja i umeča...

...a da se sada vratimo na temu Tamiš  ;)

ŽIVELI  :firends:

catizr

Junior member
Učlanjen(a)
03.07.2010.
Broj reagovanja
1
Za izlazak iz off-a,sinoc sam bio na tamisu i lepo pecao smudja na strimere,zaista je u najmanju ruku cudno kad pecas mahacem u 22h i sasvim pristojno hvatas nisu krupni ali su cesti  :D

Strimer je moja vezotina po uzoru na Decivera samo u SFC  dekoru (jbg varalicar)  :D

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ja takodje razumem i one koji su za popularizaciju mušičarenja samo da bi imali kome da prodaju pribor...ali i dalje ne razumem one koji puštaju ribe a ubijaju jadne životinje ...  :eek:

Tamis kroz Srbiju ima duzinu toka od 118 km a Drina od 220 km ...toliko o veličinama ..

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
...a da se sada vratimo na temu Tamiš  ;)

ŽIVELI  :firends:
Evo ja se zvinjavam još jednom  - neću više ,evo neka Simpson nastavi da piše o Tamišu pošto je tamo svaki dan i prati šta ja radim i kako i gde mušičarim  ...  :)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Vec sam ti rekao da si  ogranicen u shvatanjima i da mnogo toga ne razumes, pa je i logicno da ovako pises.
Sa popularizacijom musicarenja sam krenuo otvarajuci sajt i forum sa drugarima koji musicare sve vrste riba i kada nikakva trgovina nije ni bila u planu, pa je moja popularizacija je daleko cistija i efikasnija od tvoje. Mnoge sam animirao i priblizio im musicarenje sto kroz seminare o fc, sto kroz clanke na sajtu, sto kroz polemike na forumu-ima a da im ni jedan komad opreme prodao nisam. To je mnogo cistije nego nacin na koji ih ti animiras, lagarijama po forumu, dovodeci ih u zabludu da misle znas sta pricas i radis. 'Ej, pa ljudi ovde misle da si ti "bucovdzija" od koga mozda mogu nesto da nauce i ne kapiraju da si zapravo vaspitacica u bucovskom vrticu koja peca na zicer mestu besomucno svako jutro u sezoni. Igras se sa bucovskom decicom ringe-ringe-raja jer oni za vise od toga nisu sposobni zbog svog uzrasta.

Necu ni ja stvarno vise u ovoj temi ali cisto da se zna da je "Tamiska skola musicarenja" zapravo Tamiski vrtic musicarenja i da se dodatno pojasne neke stvari

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Dabome  :D I kada to sve čujemo od čoveka koji nikada u životu nije mušičario bucove ,niti je ikada mušičario na Tamišu ,moramo poverovati..pa nema nam druge  :hammer:

catizr

Junior member
Učlanjen(a)
03.07.2010.
Broj reagovanja
1
upravo se vratih sa "tamiskog vrtica" upecao sam 7 smudjeva 3 su bila 50+ cm ;)

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Druze jel mozes da opises malo preciznije, koj strimer, kako vodjenje, kako kupe, koje doba dana...?

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
catizr je napisao(la):
upravo se vratih sa "tamiskog vrtica" upecao sam 7 smudjeva 3 su bila 50+ cm ;)

Ovaj im dodje kao Arnold Schwarzenegger sa Tamisa, u filmu Kindergarten Cop  :hammer: :D

Vrh Dno