Tamiš

catizr

Junior member
Učlanjen(a)
03.07.2010.
Broj reagovanja
1
strashni je napisao(la):
Druze jel mozes da opises malo preciznije, koj strimer, kako vodjenje, kako kupe, koje doba dana...?

Nije dan nego noc  :hammer:,vezem neke strimere tipa "deceiver" ili onaj sbs za bucove sto je koleca Crni predstavio sa dosta flash-a i uglavnom drecave (flu zelena ledja,beli marabu,flash,narandzasti podbradak....).ili
http://www.musicarenje.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=2100.0;attach=14065;image
ovako nesto,samo uradjeni od polipropilena tj. od sarenog uckura,sa dosta velikim ocima od 5 mm,na saranskoj udici #6 ili #4...
Bacam poprecno na tok vode i pustam da potone koliko moze,onda ga samo zadrzavam u obljesku svetlosti okolnih lampi.Nekad uzme i u propadanju,uglavnom su sitni do 40 cm ali sinoc sam se iznenadio :D,pored smudja i bucov je aktivan celu noc....

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ovako je to izgledalo jutros .....

Prilozi

• tamis.jpg
    tamis.jpg
    111,1 KB · Pregleda: 203

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Fićfirić  :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iVd4ncQkhkU[/youtube]

Prilozi

• sale guitar.jpg
    sale guitar.jpg
    228,5 KB · Pregleda: 185

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
UUUfff sto lepo "puknu"    :smoke:    25sek na jedan sat

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Bolji komad - 0:20 sec na jedanaest sati od Saleta (na sred vode - na nekih 40ak metara od obale)

sale guitar

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0
kad je vec ovaj celavi postavio ovaj snimak da kazem par reci...
mnogo lepo deluje jer da???
e pa nema vise...javljaju se sitni komadi..skoci po koji veci do kilo na pola toka i to ne cesto...
pecao sam od 5:15 do 5:55h i onda me je neki peder oterao kao i obicno...
Eto koliko sam zaludjen kad predjem 35km da bih pecao pola sata ili sat dok se nadlezni ne probudi u onoj smrdljivoj kucici....
ps imao sam 2 kom po 20 cm  :doh:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Cek bre Sale, kako bre i ko da te otera?

Pa nije bre tek tako jednostavno oterati ribolovca sa vode, moraju da postoje svi uslovi predvidjeni za to. Pod 1. Mora da postoji jasno vidljiva tabla da je ribolov zabranjen sa potpisom i pecatom onog koji gazduje. Pod 2. ni ribocuvar ne moze da te otera ako ne postoji tabla a ne neki pijanac radnik na brani predpostavljam. Pod 3. gadjaj ga kamenom sledeci put bre!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
I ja to kazem ali....  Postavili su neku tablu "ulaz zabranjen neovlašćenim licima" ali se nalazi tačno na mostu preko brane tj na samom prilazu tačno kao kad bi hteo da se popnem na samu branu . Ne piše na koliko metara od brane važi ta zabrana i da li važi uopšte ,ja mislim da to samovoljno koriste i tumače kako im je volja zbog toga što su napravili haos izmedju sebe Ribočuvarska služba Vojvodina voda i ovi sa Djerdapa tj njihova čuvarska služba na brani ,pa su vadili oružje jedni na druge ,tj čuvar sa brane nije dozvolio ribočuvarskoj službi da kontroliše ribolovce koji su tu pecali jer su njegovi lični prijatelji  a nemaju ribolovnu dozvolu ,vadio je oružje na ribočuvare a ovi pozvali policiju ,policija izašla ,napravila zapisnik  pa su pale i neke tužbe ili šta već.. e to je zemlja Srbija ... smešno zar ne ?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma nije smesno ni malo ali ne sme se dozvoliti tolika samovolja pojedinaca. Sustina je da pise "zabranjen ulaz..." u prostorije gde se regulise brana, da je drugacije moralo bi da bude sve ogradjeno.  Neka potegne pistolj na vas pa odmah potegnite krivicnu prijavu za pokusaj ubistva, nanosenje dusevne boli i slicno. Odvalite ih od zivota finasijski, predstavi se budali kao advokat i reci mu neka radi on svoj posao a ti ces svoj.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ma odlepio narod ,pogotovo tamo po tim ravničarskim monotonim sredinama , nemaju šta da rade po ceo dan i neznaju šta će od dosade  pa ili roknu sebe ili nekog drugog  :D Frustrirajuće je otići na vodu kao da se opustiš malo odpecaš a  gledaš dali će neka nepismena primitivna (i verovatno pijana) budala da vadi pištolj ili će tu da divlja da te nervira , .ebeš takav ribolov...  :mad:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Eto ako se možda neko malo više razume zakonski pa da kaže ali u suštini ja mislim da bi trebalo da piše nešto tipa "zabrana prilaska objektu na toliko i toliko metara " čini mi se da sam video takvu tablu sa sličnim obeležjem recimo na Zlatiboru na brani Ribničkog  jezera . Na Tamišu postoji još jedna brana a to je u Tomaševcu koja je inače duplo veća od ove i naravno ima istu funkciju kao i ova a i čuvarsku službu i tamo se čak prelazi autmobilima preko same brane i niko nam nikada nije zabranio pecanje ...

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Jbg kod nas u na brani u Kajtasovu vec godinama je zabranjeno pecanje, bas iz istih razloga, vadili se pistolji pucali, tu je bilo strasno. Realno jako mi je zao sto tamo nemogu bacati, mesto je perfektno, ali kad se setim kako je bilo i kad znam da ne bih mogao od stotine stapova i svega i svacega da isto zabacim. Ostajem ravnodusan ali i tuzan  :(

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Radim u firimi koja pruža usluge obezbeđenja hidroelektrani Đerdap,i igrom slučaja poslednja tri meseca sam radio na stražarskom mestu donje brodske prevodnice.Ovo mesto na Tamišu dosta sliči samo je umanjena verzija mesta koje sam obezbeđivao.Ispod brodske prevodnice je apsolutno zabranje ribolov,što i nije bio slučaj do skoro(godinama su sami radnici Đerdpa ovde lovili ribu,a i meštani Kladova i okoline).Međutim,poslednjih nekoliko godina ovde je uveden red,pa su postavljene transparentne table i rampa od koje je zabranjen pristup elektrani.Bez table i dobro vidljivih oznaka stražarska služba "može" da zabrani pristup prema sopstvenom nahođenju,odnosno odredbi koja se donosi na višoj instanci(komandir straže,direktor elektrane,itd.)Koliko je ovo zakonito ne znam,kod nas je ispod table i rampe omogućeno nesmetano bavljenje ribolovom.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Hvala Zvezdane , to je informacija iz prve ruke  ,znači ipak imaju pravo po sopstveno nahodjenu da zabrane pristup iako mi pecamo na 30 - 50 m od same brane .

Vrh Dno