100ka
Hero member
Znači na temperaturi od 20-26[sup]o[/sup]C se "ponasaju" duplo bolje nego na ovim koje je Blue fox naveo

Mixmaster je napisao(la):Oni koji ne veruju meni, mogli bi da poveruju ihtiolozima i poznavaocima potočne pastrmke iz najrazvijenije zemlje sveta, u kojoj je istraživanje života potočne pastrmke i poznavanje uslova koje ona traži za život i mrest na nivou koji naši "naučnici" nikada neće dostići. Hvala Internetu, koji nas, polako, ali sigurno, oslobađa takozvanih naučnika i njihovih mudrosti i omogućava nam da dopremo do rezultata onih koji žive od praktične primene nauke, a ne od ispisivanja takozvanih naučnih radova o p. pastrmkama.
U SAD (USA) je toliko razvijen posao proizvodnje mlađi, uzgajanja i posmatranja života potočne pastrmke, da bi oni koji se ovde proglašavaju naučnicima, trebalo da se stide, kada uporedimo to sa njihovim rezultatima i izvorima "znanja".
Kiselo je grozdje!Mixmaster je napisao(la):Slabi su argumenti našeg profesora iz ove oblasti, poput "propali ribnjaci", "američke izmišljotine", "svako može da piše..." Preporučujem onima koji ovo čitaju, da i sami potraže podatke o životu vrste Salmo trutta m. Fario, ali da izbegavaju podatke koji dolaze iz delova sveta koji u svim naukama zaostaju.
Uf, kada bih poverovao PedjiBG, da poznaje život potočnih pastrmki bolje od američkih stručnjaka, poverovao bih i da je Niš, u kome sam se rodio, grad elektronike, kako je doskora pisalo na ulazu u grad.
Mogao bih do kraja života da ubeđujem PedjuBG i njegove ortake da nisu u pravu, ali predlažem da to prekinemo i nastavimo da pišemo o temi iz naslova.
Mixmaster je napisao(la):...Kada bi ubacili potočnu pastrmku u vodu koja ima optimalne količine rastvorenog kiseonika i temperature, a u njoj ima jako malo njene prirodne hrane, ona bi je napustila u nadi da će na drugom mestu utoliti glad. Hajde da malo dublje razmislimo o tome. I ja najviše volim da se ljuljam u senci vrba, na temperaturi od 25 stepeni, ali ako u okruženju ne mogu da nađem hranu kad ogladnim, napustiću i ljuljašku i hladovinu i ući u prašnjavi, zagađeni grad ili neku smrdljivu seosku kafanu, punu duvanskog dima. Tako i potočna pastrmka, može da pronađe mesto za svoj život, na kome količina kiseonika i temperatura nisu baš uvek optimalni, ali ima hrane u izobilju. Još bolje ako se ispune ova tri uslova na jednom mestu, ali idealnih uslova u prirodi nema!