Dobro si razumeo, Sale, jer tako i piše u tom postu. I PedjaBG je dobro razumeo, ali bi on hteo da po svaku cenu bude drugačiji od Mixmastera i primeni drugu tehniku. Ako budem ispisao sve tehnike koje redovno koristim u mušičarenju, najverovatnije neće ostati nijedna za PedjuBG. Moraće da koristi istu tehniku vođenja muve koju i ja koristim, ili da ostane bez ulova. Mislim da će izabrati ovo drugo, a možda i prestati da mušičari, jer mu preti velika opasnost da počne da liči na Mixmastera. :yeswink:
Ako se, pak, opredeli za lov ribe agregatom, bićemo veoma različiti, jer ja uvek lovim ribe sportskim priborom, čak i kada sam željan nekog saznanja- nauke. Je li, PedjaBG, koje vrste zabacivanja se koriste sa žicama punim struje? Reach, roll, jungle...?

Što ne otvoriš temu "Wire Casting" ili "ElectroSHock Fishing"? Ja poznajem neke ljude koji i to smatraju sportom koji diže adrenalin, jer se nikad ne zna kada će struja i samog lovca da prodrma. Piši, pobratime, ono što znaš.
Dragi PedjaBG, kada upoznaš tehnike vođenja muve, postaćeš dobar mušičar. Do tada, nemoj da se nerviraš, nego počni da učiš i vežbaš. Nemoj, molim te, više da pominješ igrane filmove, u kojima glumac hvata kamenjarku na svom šeširu i, tek tada, shvata na šta treba da peca. Taj film je napravljen tako, da može da ga proguta svaki laik koji ne zna ni šta je mušičarenje. Ako na toj "nauci" gradiš svoje mušičarske fantazije, u velikoj si zabludi. Tu nema ni govora o pravilnom zabacivanju, niti bilo kakvom vođenju muve. Jeste lepo gledati tu holivudsku magiju, ali pouke treba izvlačiti iz stvarnog života, a učiti od živih ljudi, koji veštinu mušičarenja i vođenja muve znaju da primene.
Nego, PedjaBG, voleo bih da te upitam, kao sveopšteg mudraca, šta misliš, kako se vodi subimago Baetis sp. u krečnjačkim rekama, potpuno obraslim u džunglu? Granje levo, granje desno, "krov" iznad, a reka nije baš potpuno mirna. Pastrmka bućka, a traži mirnu vožnju, drag free. Ja sam imao dosta uspeha u takvim situacijama, ali bih voleo da, od tebe, pošto te priznajem za vrhunskog stručnjaka za fly presentation u svom gradu, čujem neku ideju.