zvezdan je napisao(la):
Dolazi vreme kapitalnih bucova,citam ovde da je Juzna Morava mutna cele godine,ili se izbistrila,Dunav je takodje mutan kao nikada u ovom periodu.Ovo je jako dobra okolnost za musicarenje jer je riba u haosu,bucov napada skoro sve sto mu naleti ispred gubice,kuriozitet je i to sto na svetle strimere koji su primereniji mutnoj vodi nece ni da cuje,ja ih hvatam na braon-sive.
Pre 10-15 dana bio sam u Jandi iznad Slankamena i svo vreme dok smo bili tamo Dunav je nadolazio.
Na tom potezu se nalaze i 3 regulacije koje su obicno oko 2m iznad vode ali tada su bile 1-1,5m ispod vode i Dunav je imao neku ruznu belu boju...katastrofa,bez camca nismo mogli ni da prismrdimo...
Da nije taj talas tek sad stigo do tebe?
U tvom slucaju jeste dobro sto se Dunav trenutno zamutio ,bucov tad zna da podivlja ali kod nas je chemer,Morava nije mutna zbog kisa ili cega vec nego zbog otpadnih voda V.Hana sto nikako nije dobro

.
Koliko se ja secam Morava je dobila tu kaka boju negde pocetkom Maja i nikako da se sredi (poslednja 3-4 dana se kao malo izbistrila),a to se redovno desava 4-5 godina unazad i ima da se desava dok god neko ne baci bombu na fabriku jel ocigledno da ne postoji drugo resenje...
Morava je po defaultu topla reka ali ove godine je to preterano (verovatno zbog neke hemijske reakcije koja se odvija u vodi i oslobadja toplotu),pre par dana imala je sigurno 30c ako ne i vise,riba je sva mlitava i bezvoljna...uzas