Zbogom Toplice R.I.P

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Nerazumem. Ubi me ali nerazumem! Kako je neko iz BG kriv sto je tehnolog iz Kursumljije pustio otrov u Toplicu ?????????????????? Kako je neko iz BG mogao da ga spreci. Kako mene neko iz BG sada moze da spreci da uzmem sa faxa neki otrov, a ima ih oho i da ga izvrnem u Nisavu?
Ali sada najvaznije kakve veze ovo ima sa trovanjem riba u Toplici. Deluje mi kao skretanje sa teme, ali posto svi kazu da je Toplica dozivela Apokalipsu, onda mozemo i da tupimo, jer nemamo sta drugo i da radimo!

stasa

Junior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ljudi pa recite mi sta mogu ja odavde da uradim? Da idem u Brisel u Strasbur? Dali ste uopste svesni kakva je reka unistena.Nesto najbolje sto mi se dogodilo u zadnjoj deceniji.Pa to je bio ribolovacki raj kakvog nema u Evropi.Gola bitanga do bitange u to zemlji.Da im jebem sve po spisku idiotsku.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
E moj Staso, pa jos ces i uslugu da im ucinis, mater im impotentnu! :D
To sa Briselom i Strasburom su odlicni pristupi, mada treba prvo ovde procedura da se sprovede da bi te tamo primili.
I Mix i Lucky su u pravu, samo sto je Mixov pristup suvise neproduktivan i ne daje ideju sta da radimo sa tima koje placamo dA bi se zaustavilo ovo sto se desava. i ne zvuci mi previse nemoguce, tj. paranoidno da se mozda i namerno stvari obezvredjuju, ali ne znam da li je motivacia bas tacna. U svakom slucaju, OSECANJE NEMOCI DA SE ISTA PROMENI I NA BILO STA UTICE je najgore. Sa druge strane, ti iz Bgd-a imaju odlicne saradnike u lokalu koji sipaju sta im se kaze i prave se blesavi samo tako.
Mislim da je krajnje vreme da se jedno opste ribolovacko (i ne samo njihovo, vec i povrtara i svih odgovornih i samosvesnih ljudi, u krajnjoj linii) nezadovoljstvo javno obznani, a kao sto i sami vidite, nema ko da ga iznese kao legitimni zastupnik.
I tako sve ide u q..c.

stasa

Junior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ma ja cu tamo da idem kao Engleski gradjanin samo mi dajte informacije.Imam i ja neke kontakte ovde.Nisam ja bas veza u Engleskoj.Netreba imati milosti prema tom bitangama.Suze mi idu na oci od besa.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
U tome je najveci problem, sto podaci nisu direktno dostupni vec samo ovlascene kuce i legitimni osteceni subjekti njima barataju. Danas sam dobio podatke o junskom trovanju Jadra, ovo oko Toplice tek treba da bude utvrdjeno... Ali mesto da se krene u siroku kampanju i javni ekspertski rad, sve se gubi u crnoj rupi ministarstva i njegove inspekcije. Oni imaju podatke koji su ti potrebni. Samo deo tih podataka dostupan je korisnicima ribarskih podrucja. A znas kad bi kao gradjanin mogao da ih iz ministarstva dobijes?

stasa

Junior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
0
Gdine Simonovicu molimte daj mi informaciju koje ministarstvo ko je na celu i iz koje jebene stranke.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Kao i u slučaju Belog Timoka, ništa se posebno nije dogodilo. Gornji tok je stradao, ali on je ionako bio neupotrebljiv za mušičarenje, zbog odvratne boje vode. Donji tok je ostao netaknut (juče sam pecao) i njega može da otruje samo farma u Žitorađi, koja je ipak počela da kobajagi filtrira vodu u nekakvom bazenu.
Ništa ne brinite, ljubitelji mušičarenja na Toplici, opet ćemo loviti na BWO i bambule krupne topličke klenove i usput gaziti leševe domaćih životinja uz mili prizvuk pucketanja kostiju. :hammer: :'(
Opet prvi znaci optimizma stižu od onog ko najviše vremena i ljubavi poklanja rekama koje redom stradaju. :lol:

stasa

Junior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
0
Randjo, ne udaraj mi toplo hladne obloge.Mozemo li da pecamo dalje ili ne. Sledeci put kad dodjem da idemo ja i ti u Zitoradju i vidimo da sprecimo tako nesto.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Idemo pravo u tu farmu, da objasnimo gazdi neke stvari. Čuo sam od jednog ribolovca koji radi u toj farmi da kobajagi paze da ne potruju ribe i da ispuštaju veće količine otpadnih voda samo kada je velika Toplica.
U Srbiji postoje zakoni koji štite reke od trovanja. Problem je što oni koji su "dobri" sa vlastima ne moraju da poštuju zakon. Kazne plaćaju samo sitni zagađivači. Oni najopasniji su dobri drugari sa onima koji treba da ih hapse.
Zato sam ja toliko siguran da treba kazniti baš one koji su zaduženi da zaštite nas i naše reke od zagađenja.
Srećom, ovaj iz Žitorađe još uvek nije upoznao gazdu koji umesto da kažnjava trpa lovu u svoj džep. Čuo sam i da se taj farmer plaši ogromnih kazni. Ako prvo upozna nas, možda će napraviti neku vrstu filtera.  :tbumb:

stasa

Junior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
0
To moramo da uradimo po svaku cenu. Spremicu ja u medjuvremenu neku pricu iscenario da se upisa od straha.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Prvo ću ja probati kulturno da ga obradim. Možda nije primitivac. Ako ne sarađuje, onda prelazimo na plan "B"!

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Na zapadu funkcionise jedan sasvim drugi sistem koji bi trebaoda postoji i kod nas. Milicija ne stoji iza svakog coska i ceka da uhvati budalu na delu vec tu budalu prijavi prvi komsija a onda milicajac dodje i rebne ga tako da ovaj ne ponovi istu stvar nikad vise.
E sada na Beogradu je da rebne posteno i bez protekcija i taj novac vrati tamo gde je potrebno za obnavljanje ribljeg fonda a na svima nama ostalima je da cuvamo vode i prijavljujemo kada vidimo nesto sumnjivo. Da li je neko od nas prijavio nekog sto zagadjuje reku svojim djubretom? Da li se neko od nas suprostavio lokalnim ribokradicama? Da li su uvek drugi krivi za ono sto se desava?

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
potpis tttt
p.s. znao sam da ce drug stasa da se potrese mnogo! Nemoj druze, nemoj, i sam znas kakva je ovo zemlja! Neka ti Toplica ostane u lepom secanju, pa cak i usrani pampersi. Ja ne gajim Mixov optimizam, nisam ni cinik, ali me ne greje sunce! Sta mi kao sajt mozemo da uradim? Mozda mnogo, mozda nista...vreme i akcije ce pokazati!

stasa

Junior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
0
Lucky, mora da uradimo nesto.Ne interesuje me koliko kosta, ako treba da spartam od Londona do Brisela i Strasbura ne smeta. Samo mi dajte materijal i pomognite da satremo te bitange.

Vrh Dno