Lucky, znas da ce se povodom BTimoka i svih ostalih reka verovatno sudom sve uraditi sto se moze. Ali ne radi se o tome da se sudski resavaju smrtni slucajevi - to je apsurd, oni su smrtni i povratka tesko da ima, bar u onom smislu u kom je reka zivela ranije, ostaje lokalno zagadjenje, kako Mix kaze pusta sela i predeli, zagadjena zemlja i hrana (ne od amonijaka, ali od drugih stvari cesto), itd. Tu je drzava ta koja ne radi svoj posao, jer Zakon o zastiti zivotne sredine i Zakon o proceni uticaja na zivotnu sredinu nalazu da se postrojenja izgradjena do donosenja tih zakona moraju u nekom roku uskladiti sa novodonesenim propisima. Inspekcija, koja je duzna da obezbedi primenu zakona, ne radi svoj posao. Svojom voljom ili voljom politicara koje pokriva. Mesto da ide i zatvara postrojenja kad se dese akcidenti, oni to treba dA urade po ovlascenjima iz navedenih zakona pre nego sto do akcidenata dodje. Zasto to ne rade sami? Sve nmi se cini iz cistog nemara i nerada, pomesanog sa iskrivljenim socijalnim motivima i politikantskim gledanjem kroz prste.
Sta tu pojedinac sa foruma ili forum mogu da urade a da ne dodju pod udar zakona, nemam pojma. Ja cu na nacin koji ti je poznat pokusati da obezbedim da ne dodje do nepravde, ali da li ce time pravda biti zadovoljena? Nisam siguran. Kao sto ne verujem ni u svetske zavere i velikoalbanski plan. Jednostavno, ovo drustvo je samo u velikoj krizi i dubina te krize ne ogleda se samo u nepriznavanju istorijske uloge u poslednjih 15ak godina, vec i u totalnoj apatiji do samounistenja.
Ono sto su u Pirotu uradili primer je kako bi se moglo reagovati, ali ne mogu odavde ja niti iz Nisa vi da branimo mutave Knjazevcane i Zajecarce ili Zitelje oko Toplice. Ako njih zabole za njih, pa zabole i mene za njih, valjda. Kao sto hocu da pomognem Pirocancima ako se bore za sebe. Uskoro u "Magazinu" "Politike" treba da izadje tekst o Temskoj i njenom problemu. Imate li predstavu da je iko lokalno popkrenuo bilo kakve akcije? Clanovi foruma?