Zbogom Toplice R.I.P

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Onda da posaljemo inspektora Nagiba (pogledati diskografiju Antonija Pusica aka. Rambo Amadeus) posto je on najkorumpiraniji od svih! :yeswink:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
pedjabg je napisao(la):
Svi smo mi pomalo inspektori  :hammer:
E Pedja od tebe ovako nesto nisam ocekivao. :doh:
Mada svi smo mi samo ljudi pa je logicno da svako ima svoju cenu!

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Pa znas sta, ono sa socioekonomskom analizom trovanja Belog Timoka i sa geopolitickom mtaricom trovanja Toplice bilo je pored Likodre, Jadra, Despotovice, vrujacke Toplice i jos ponecega dovoljno raznovrsno za mene, ali kad uvedosmo inspektore, to je preteralo bogatstvom likova otprilike kao jos kad bi Tolstoj doao jpos jednog u "Rat i mir" - tu sam definitivno izgubio nit. Takodje, sve o cemu je Mix fantazirao bilo je nekako markesovsko-marksisticki, ali onda je prao u hiperealizam i potpuno sam "pao u bedak".
Nemam nista pametno cime bih se zalozio u korist inspektora. Iako ih znam dosta izvrsnih, generalno od te individualne izvrsnosti evo do cega smo dogurali. Mislim da u svemu ovome njihov dugogodisnji rad ima puno udela. Sad koja je cija nadleznost, to sami moraju da se dogovore, a i ciji je koji ministar partijski - i to moraju da se medjusobno dogovore. Sa nama nikad nisu, niti ce, i tu je Mix, na zalost u pravu. Na zalost ne zato sto je Mix u pravu, vec sto smo mi naj...li.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Sve vreme je bio hiperrealizam, ali su ga neki pogresno tumacili! :doh:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Ja mislim ipak da je ovo NADREALIZAM posto nam je i Mix vidovit ko Dr.Nele, Đura i ostali nadrealisti

http://www.youtube.com/watch?v=SC1OwzVyrao

A ovako ja ne postupam sa gostima hotela u kome radim

http://www.youtube.com/watch?v=7yB48dhfHvk

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Nemoj sad da ispadne reklama pa da me Lucky edituje :lol:
Na Banovom Brdu u Best Western hotelu "Sumadija"

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Eh, ti Beograđani :hammer: Chatuju o svojim poslićima i nekakvim hotelima, pod temom koja ih nije baš zainteresovala. Ne moram da dolazim u Beograd da pravim anketu o Toplici, sad je sve jasno. :smoke: :whistle:

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Adje da se malo vratimo na temu, mada je pitanje o čemu da pričamo sem da se zajebavamo. Deluje glupo ovo što pričam, ali pošto nadležni ništa po ovom pitanju ne rade, ostaje nam samo zajebavanje.
Ovih dana malo više sam pratio ovu priču na TVu. I ono što je najgore svi su nekako ravnodušni. Ja nekažem da je to svetska zavera masona i eliena ali ta ravnodušnost koja se uvukla u naše umove i doprinosti svemu ovome. Ravnodušan čovek je najveći monstrum koji hoda zemljom, onaj kome je svejedno za sve, naravno računajući i ekologiju. Ja nemogu i neželim da osuđujem nečiju ravnodušnost. Svaki čovek je priča za sebe, sklop koga je kako on sam tako i društvo, situacije i-ili ostale socijalne kategorije stvorilo. I svako je pomalo kriv za ekološku situaciju. Neko više neko manje.
Neko je govorio o srbima kao o primitivnom narodu, koji nema ekološku svest. Donekle je iu pravu, ali samo donekle. Mislite da je prosečan Nemac u svojoj osnovi bolji. Pa nije...njega je društvo stvorili boljim. Da ne ulazim u teološku ili socijalnu raspravu ili polemiku o tome da li je čovek kao biće loš ili ne, da li je prazan ili u osnovi nešto nosi, bitno je da zakoni postoje da bi čoveka sprečili u društveno nepoželjnim akcijama. Bacis pikavac kroz prozor op 50 evra, kazna. Prospi otrov, zatvor. I samo na taj način se ljudfi mogu edukovati barem  na početku cele priče. A m kao narod i zemlja smo na početku ekološkog razvoja. Znači novi i bolji kazneni zakon za ekološke prestupke.
Toplica je posledica primitivnog razmišljanja ljudi koji treba da brinu o njoj. To nije ministar, on ne može da kontroliše sve. Nema potrebe da se od njega pravi mitsko biće. Oni koji su prvi treba li da brinu o Toplici su zakazali. I treba da plate. Da li će? Neverujem, situacija se smiruje, ali ja predlažem da mi kao sajt ne mirujemo...da ovu priču izguramo do nekakvog kraja. Za ovo nam je po9treban konsenzus članstva, ne da se raspravljamo i da govorimo o hiperrealističnim predviđanjima.
Toliko za sada!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Jedno je sigurno. Neko je napravio takve uslove za život pored Toplice i Timoka, da ih Srbi pomahnitalo napuštaju. Pored Timoka, u plodnoj ravnici, ima ogromnih sela sa po dva-tri stanovnika. Kuće se prodaju za par stotina evra, ali ni tako ih niko ne kupuje. Slično je i pored Toplice, naročito u gornjem toku.
Naći će se već neki biznismen, koji će shvatiti koliko kome znači neka zemlja, pa će je otkupiti od onih koji je prodaju budzašto i prodati onima koji će je bar trostruko platiti. Mnogo prost biznis.
Ravnodušnost Beograda (vlade i svih vlada), doprinela je da ovi krajevi ne budu nimalo atraktivni za život civilizovanih ljudi. Zašto? Ja znam, ali neću da pišem o tome na mušičarskom forumu.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Ma jedno su uslovi za zivot, koji su takvi kakvi su. Svima je dobro znano da lova se sliva u BG i da je tamo centar vlade i ostalo. Ali ja ovde govorim o mentalnom stanju individue, nevezano za mesto zivljenja! Neko je primitivac bilo da zivi na Dedinju, bilo da zivi u Belo Palanackoj Cigan Mali. Dok se shvatanje individue o svojoj zivotnoj sredini ne promeni, nista dobro necemo da dozivimo. A za to BG nije direktno kriv. Jeste tamo vlada, ali poslanici su iz cele Srbije. NAcin na koji oni funkcionisu, prevazilazi okvire ovog foruma. Ja nemam nista protiv da se o ovome diskutuje. Sigurno necu da zakljucavam temu i da kaznjavam, ali dobro znam da takve polemike vode u svadju bezkraja, sa mojom glavoboljom, koju bi rado izbegao! Ma neka nas vse boli glava, ako iz polemike dodjemo do ideja kako da resimo trenutnu situaciju, ali plasim se da se to nece desiti, vec naprotiv. Moze da se stvori atmosfera izmedju clanova koja nije u interesdu sajta. MA i atmosfera neka bude sranje, ako se problemi rese...ali nece!
Zato hajde da se ostavimo politiziranja i da vidimo sta mozemo da uradimo konkretno. Ja imam neke ideje, ali oto m potom!
Salut!

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Lucky, znas da ce se povodom BTimoka i svih ostalih reka verovatno sudom sve uraditi sto se moze. Ali ne radi se o tome da se sudski resavaju smrtni slucajevi - to je apsurd, oni su smrtni i povratka tesko da ima, bar u onom smislu u kom je reka zivela ranije, ostaje lokalno zagadjenje, kako Mix kaze pusta sela i predeli, zagadjena zemlja i hrana (ne od amonijaka, ali od drugih stvari cesto), itd. Tu je drzava ta koja ne radi svoj posao, jer Zakon o zastiti zivotne sredine i Zakon o proceni uticaja na zivotnu sredinu nalazu da se postrojenja izgradjena do donosenja tih zakona moraju u nekom roku uskladiti sa novodonesenim propisima. Inspekcija, koja je duzna da obezbedi primenu zakona, ne radi svoj posao. Svojom voljom ili voljom politicara koje pokriva. Mesto da ide i zatvara postrojenja kad se dese akcidenti, oni to treba dA urade po ovlascenjima iz navedenih zakona pre nego sto do akcidenata dodje. Zasto to ne rade sami? Sve nmi se cini iz cistog nemara i nerada, pomesanog sa iskrivljenim socijalnim motivima i politikantskim gledanjem kroz prste.
Sta tu pojedinac sa foruma ili forum mogu da urade a da ne dodju pod udar zakona, nemam pojma. Ja cu na nacin koji ti je poznat pokusati da obezbedim da ne dodje do nepravde, ali da li ce time pravda biti zadovoljena? Nisam siguran. Kao sto ne verujem ni u svetske zavere i velikoalbanski plan. Jednostavno, ovo drustvo je samo u velikoj krizi i dubina te krize ne ogleda se samo u nepriznavanju istorijske uloge u poslednjih 15ak godina, vec i u totalnoj apatiji do samounistenja.
Ono sto su u Pirotu uradili primer je kako bi se moglo reagovati, ali ne mogu odavde ja niti iz Nisa vi da branimo mutave Knjazevcane i Zajecarce ili Zitelje oko Toplice. Ako njih zabole za njih, pa zabole i mene za njih, valjda. Kao sto hocu da pomognem Pirocancima ako se bore za sebe. Uskoro u "Magazinu" "Politike" treba da izadje tekst o Temskoj i njenom problemu. Imate li predstavu da je iko lokalno popkrenuo bilo kakve akcije? Clanovi foruma?

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Evo, opet odgovaram k'o kreten na svoj post, ali gledao sam vesti u pola 7 na B92 gde ministar najavljuje a inspekcija zivotne sredine objasnjava da svako postrojene prema IPPC Zakonu (integrisana kontrola zagadjenja) mora da ima integrisanu ekolosku dozvolu i da do 2015. godine sva preduzeca treba to da imaju, te da zbog visegodisnje procedure dobijanja te dozvole moraju da zapocnu proceduru sto pre. Dakle, nit sam prorok, niti sam DB tj. BIA eksterni saradnik; samo znam da postoje instrumenti da se ti pomori ribe ne desavaju, ali se nisu koristili, tj. zakoni se ne primenjuju. Prica ministra o povecanju kazni nije mi bas jasna jer ako "Dzervinu" (ciji je sok od visnje izvrstan) ili "Dzersiju" (koji pravi dobre sireve) 3 miliona nije malo, oni su veoma bogate firme, Najgora kazna je nedozvolavanje rada, ali preventivno, do ugradnje odgovarajucih postrojenja za tretman industrijskih otpadnih voda.
Mada, budimo realni do koske: mi cemo kroz cenu proizvoda sva ta postrojenja za preciscavanje sami placati. I tu ce verovatno biti kuknjave kad se to sirokom narodu predtavi jasno, ali trebaju li nam ciste reke? Verujem da velikoj vecini trebaju. S tim sto ce jos vise doci onda do izrazaja socijalne, ali i sve ostale, pre svega kulturoloske i opste civilizacijske razlike. A kolike su one u ovom apaticnom i glupostima vec podeljenom narodu, to ce biti jako tesko, u svim delovima tog podeljenog naroda, kome je manje kriv bilo ko sa strane od njega samog sto je dopustao da ga budale dovedu do ovde.

Vrh Dno