Zbogom Toplice R.I.P

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Slazem se 100%. Govnjari mora da plate! Kako i na koji nacin? Iskreno nemam pojma, nisam iskusan. Kada nam strasti splasnu, mozak ce sam da nam pokaze put!

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Nadlezni ministar za zastitu zivotne sredine je Sasa Dragin, a a za vodoprivredu (zagadjenje vode) je kao ministar poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede Slobodan Milosavljevic. Obojica su iz Demokratske stranke.

Danas sam od istrazng sudije u Knjazevcu obavesten da pripremaju materijal za podnosenje krivicne prijave za Beli Timok. Samo toliko sada mogu da kazem. Citajte izmedju redova i molim vas, u sebi, ne na forumu, da ne kompromitujuemo proceduru. Blagovremeno cu vam javiti o desavanjima, cim budu javno dostupna, kao i o eventualnim datumima od znacaja u sudu u Knjazevcu.

Idemo dalje.

Lucky, trebace mi tvoja hemicarska pomoc, ajde vidi pm.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Naivno bi bilo misliti da nadležni ne znaju ko baca đubre i otpadne vode u reke, pa mi treba nešto da prijavljujemo. Pa zar ja treba da prijavim cevku, koja postoji decenijama, iz koje se u reku ulivaju govna i hemikalije? Zar ja treba da prijavim deponiju dugačku 20 kilometara i široku kilometar, koja se jasno vidi i miriše?
Poslušajte svog proroka, stručnjaka za zagađivanje i trovanje reka: Toplicu će jednog dana neko očistiti i od smeća i od otrova. Jedino ne znam kada će se to tačno desiti i da li će to uraditi Srbi ili Albanci. Prvi ne mare mnogo za taj kraj, dok je drugima jako stalo da ga nasele i budu dobri domaćini.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Ajde molim te mi kazi sta da radim sa tvojim zadnjim postom. Pises o tome da ce biti taj deo Albanski. Da li zelis da na sajtu krene polemika u tom pravcu. Molim te se zapitaj!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Mixmaster je napisao(la):
Milanče, šta znači ovo "Mislim da su vam trovači..."?
Pa Vama koji na njima pecate. Vama izgleda znače više nego onima koji na njima žive :(
Inače, kada je daska u mom WC-u zapišana to sam uradio ili ja  :whistle: ili neki od mojih sinova - Vlada, MIća ili Ivan (najčešće on jer je najmlađi :tbumb:). Od ministara vajde nema - ja perem :'(
A mi pančevci smo potrovani.... ali nas truju domaći majke im ga spalim. Ni komaraca više nema :doh:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Laki, ne bih ja polemisao o politici, Albancima i Srbima, ali ni ova tema nije musicarska. Pise: "Zbogom Toplice". Neki predvidjaju da cemo stvarno reci zbogom Toplici, s obzirom na natalitet u tom kraju. Pogledaj mapu Velike Albanije, koju imas na milion sajtova, pa ces videti sta tvoj naslov znaci. Da, molim te obavezno uradi to pre nego sto prokomentarises moje reci.
Da li ti iskljucujes mogucnost da sve to ima veze sa propascu reke Toplice i usranoscu celog kraja? Ja mislim da itekako ima i da se ta "corbica" kuva u Tirani i ...gradu koji ne bih smeo sad da pomenem, a cesto sam to radio.
Ako ti se ne dopada ovo razmisljanje, ti ga obrisi, ali ga snimi, sacuvaj u Word-u. Procitaj ga ponovo za 10 godina. To preporucujem svima.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Teorije zavere tog tipa smo odavno, cini mi se, prosli.
Fenol i ko zna sta jos nisu neki spijunski i zaverenicki agensi, koliko sam pazio gledajuci Dzejms Bonda.
Onda su i Likodra, Jadar, Beli Timok, Toplica u Vrujcima i druge reke sa idiotima kraj obala deo sveopste svetske zavere kojom smo okruzeni?
Pa ako smo toliko bolesni da u to okruzenje zaverom verujemo, onda ta zavera i treba da nas sve satre i zatre.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ako je Pedja BG pomislio da sam ja od "onih",pa zbog toga verujem u nekakve zavere, grdno se vara. Pored ovakvih ministarstava nema potrebe za bilo kakvim zaverama sa strane. Ovo se zove samouništenje. Samo, pitam se koliko su oni koji nas uništavaju naši?
A to da je Toplica oduvek na mapi "Velike Albanije" zna svaki pismen čovek. Posebno onaj koji ima Internet.
Povežimo dve stvari jednostavnom logikom sedmogodišnjaka (ne treba visoko obrazovanje). Onaj ko truje Toplicu i rasteruje njene stanovnike iz nepodnošljivog ambijenta, (in)direktno radi za Albance, protiv kojih nemam ništa, jer će uskoro za jeftine pare, pošteno, kupiti Toplicu i postati moje dobre komšije.  :tbumb:
Preporučujem onima kojima moje tvrdnje zvuče suludo i neistinito, da provere bilo koji albanski sajt i dobro prouče da li je otrovani deo reke Toplice u okviru njihove buduće države. Ako je tako, zašto je neobično posumnjati da to nije baš slučajnost? Zašto se baš Beograđani prvi trzaju kada se pomene tako nešto?
Ne pišem ja samo o nedavnom pomoru riba u Toplici, već o višedecenijskom nemaru države (Beograda) za ovaj i ostale južne krajeve. Ovakve pojave nisu rezultat ničeg drugog. Pa, pored Toplice se rađaju generacije ljudi, potpuno odbačene i zaboravljene od vladara Srbije. Šta očekivati od njih? Ako nekog tretiraš kao stoku, on će se i ponašati kao stoka. To bi se moglo brzo promeniti i poboljšati, ali nije u interesu naših (meni nepoznatih!) gospodara.
Evo jedne istine. Pre par meseci čovek mi je ponudio kuću na dva sprata, sa svim instalacijama, pored puta ,na 50 metara od Belog Timoka, u sada čuvenoj Debelici. Tražio je oko 2000 eura! Pored Toplice su slične cene. Znate li šta o tome misle oni koji sa 50 godina imaju 100 potomaka, a trenutno žive na 30 km odatle?
Stavimo njihovo razmišljanje i raznišljanje prosečnog stanovnika Srbije ili Beograda u običnu matematičku jednačinu i vrlo jednostavnom operacijom dobićemo rezultat iz Lakijevog naslova: Zbogom Toplice R.I.P.
Bravo, Laki!

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
143
  Mix je kriv za sva ova trovanja. Preterao je sa hvaljenjem svojih reka pa je sad ko zna koji lobi krenuo da ih unistava jednu po jednu. Prvo Timok pa Toplicu, na redu je Morava a na kraju ce ga dokrajiciti Nisavom. E, Mixe, teraces ti mene da idemo u Bosnu...
  A sad malo ozbiljnije. Nije Sloba kriv, mi smo govna. Nikad Srbin nece nauciti da ceni ono sto ima sve dok ga ne izgubi, niti prestati da radi sebi o glavi sve dok se ne unisti. Kad dokraja unistimo sve reke  moci ce da nam krene nabolje. Nije to tako strasno. Dok cekamo da nam se reke oporave, moci cemo da pecamo kod pametnih Bosanaca (da li vam je ova sintagma cudna?). Mada treba razmisliti i u onom pravcu "bolje bi nam islo kuglanje...). 8)

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Ma kako nas je samo Mix provalio, pa mi Beogradjani u stvari i nismo Srbi, nego uspavani i tek sad aktivirani mudzahedini - potomci Aganlije, Kucuk Alije i Mule Jusufa koji zadaju glupim Srbima konacni udarac i obezbedjuju startnu takticku prednost pametnim Bosnjacima. Tek sad mi se otvorilo.
To zaista jeste mali napredak u odnosi na slobizam, ali samo mali, jer i u slobizmu su poceli da zigosu strane placenike i domace izdajnike. Sad susamo provalili i nas, strane izdajnike a domace placenike ili volontere, kako koga!
Odlicna ova tema, nema kraja fantaziranju.
A za informaciju, Beogradjanin muvara (musicar) je bar 30% sa jug Srbije, ukljucujuci i ovaj. Ne je protivan na cistocu na reke, ama ni na ostalo stoj si je dole, ama ne si moze da si brani recki odovud na vas dole odonud (mozda neko ovako malo bolje razume o cemu se radi).
I ne je sav Beograd u ministarstva, ima si gi i nekolka zastupnista na nishke firme. Ene tuj skoro sam radija tehnicki, ispred mene bese Zoki SPortkomerc sa svoja srebrna mechka. I stoj sam sad ja kriv. Servis ko servis. Tako isto ne sam ja sadija ministarstva, ja si samo drndam studenti za pare. Mora da se zivi!
:hammer: :hammer: :hammer:

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Ako se secas Mix pre par godina trovanja Nisave i tvoje teorije da su za to krivi lokalni mestani koji su u neki potocic bacali razlicite otrove i pesticide pa kad su pale kise voda je sve to donela u Nisavu a posledice su poznate. O tome ti pisem. Da je tada pre kisa neko reagovao do trovanja ne bi ni doslo. TREBA REAGOVATI PREVENTIVNO
Ovde je doslo do ozbiljnijeg trovanja ali teorija o unistavanju Toplice i velikoj albaniji ostaje samo u domenu SF-a.  :-X Zivi bili pa videli.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ja nisam čuvar prirode i reka, pa ni Toplice. Plaćam pošteno porez da se to čuva. Na svaki propust onih koje plaćamo, treba oštro reagovati, a posle pomora, treba ih već i pohapsiti. Mislim i na one koji truju, ali i na one koji je kobajagi čuvaju od trovača. Njima bih se sa posebnim zadovoljstvom na.....
Znate li kakvi rade u tim institucijama za zaštitu prirode? Ne znate? Ja znam! :mad:
Sve  sami levaci i vašljivci. Na ta radna mesta dolaze isključivo preko debele veze, jer se apsolutno ništa ne radi, a prima se dobra državna plata. Ko jednom smesti guzicu na tako dobro mesto, ne može ga pomeriti ni bager. Ta mesta se nasleđuju i prelaze, familijarno, sa kolena na koleno.
U Srbiji, ne da ništa ne rade, nego takvi nikad ništa nisu ni radili! Ako živite u ovoj zemlji osvrnite se malo oko sebe. Izađite samo par stotina metara iz centra grada. Da li treba da napišem šta ćete prvo uočiti?
Još ako ste ribolovac, pa dođete na bilo koju reku.... :'(

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ako smem da primetim čini mi se da je bar izveštavanje o ovim događajima (Toplica, Beli Timok) bilo dosta korektno. Dnevna štampa a i sve TV stanice koje ja gledam  dale su prilično opširne izveštaje sa lica mesta, sa snimcima sa lica mesta, intervjuima sa meštanima i predstavnicima ribolovačkih organizacija i direktnim prozivanjem najverovatnijih zagađivača. Svakodnevni izveštaji mogli su se pročitati i na teletextu B92 i RTS-a.
Jedino što ćemo sačekati i krajnje je neizvesno su reakcije vlasti i eventualno kažnjavanje zagađivača. Bio bi to pozitivan presedan da nekog opletu po kasi pošteno!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Možda ga opletu po kasi, ali novac će zadržati za sebe. Uuuh, kakva je ovo prilika za naše nezasite inspektore da maznu lovu! Verujem da danonoćno prave dogovore sa trovačima, kako da srede stvari i opet zajebu građane i državu. U stvari, u Srbiji se tako i postaje inspektor. Treba da budeš dobar koordinator između prekršilaca (kriminalaca) i vlasti. Što si bolji u tome, bolji si inspektor. Ovi što čuvaju prirodu i reke, posebno su obdareni. :respect1:

Vrh Dno