Ako je Pedja BG pomislio da sam ja od "onih",pa zbog toga verujem u nekakve zavere, grdno se vara. Pored ovakvih ministarstava nema potrebe za bilo kakvim zaverama sa strane. Ovo se zove samouništenje. Samo, pitam se koliko su oni koji nas uništavaju naši?
A to da je Toplica oduvek na mapi "Velike Albanije" zna svaki pismen čovek. Posebno onaj koji ima Internet.
Povežimo dve stvari jednostavnom logikom sedmogodišnjaka (ne treba visoko obrazovanje). Onaj ko truje Toplicu i rasteruje njene stanovnike iz nepodnošljivog ambijenta, (in)direktno radi za Albance, protiv kojih nemam ništa, jer će uskoro za jeftine pare, pošteno, kupiti Toplicu i postati moje dobre komšije.

Preporučujem onima kojima moje tvrdnje zvuče suludo i neistinito, da provere bilo koji albanski sajt i dobro prouče da li je otrovani deo reke Toplice u okviru njihove buduće države. Ako je tako, zašto je neobično posumnjati da to nije baš slučajnost? Zašto se baš Beograđani prvi trzaju kada se pomene tako nešto?
Ne pišem ja samo o nedavnom pomoru riba u Toplici, već o višedecenijskom nemaru države (Beograda) za ovaj i ostale južne krajeve. Ovakve pojave nisu rezultat ničeg drugog. Pa, pored Toplice se rađaju generacije ljudi, potpuno odbačene i zaboravljene od vladara Srbije. Šta očekivati od njih? Ako nekog tretiraš kao stoku, on će se i ponašati kao stoka. To bi se moglo brzo promeniti i poboljšati, ali nije u interesu naših (meni nepoznatih!) gospodara.
Evo jedne istine. Pre par meseci čovek mi je ponudio kuću na dva sprata, sa svim instalacijama, pored puta ,na 50 metara od Belog Timoka, u sada čuvenoj Debelici. Tražio je oko 2000 eura! Pored Toplice su slične cene. Znate li šta o tome misle oni koji sa 50 godina imaju 100 potomaka, a trenutno žive na 30 km odatle?
Stavimo njihovo razmišljanje i raznišljanje prosečnog stanovnika Srbije ili Beograda u običnu matematičku jednačinu i vrlo jednostavnom operacijom dobićemo rezultat iz Lakijevog naslova:
Zbogom Toplice R.I.P.
Bravo, Laki!