Lovio sam mušicom pastrmke i do 3 kg, bucove od po 4 kg, štuke do 4.5 kg, klenove, skobalje, lipljene... Verujete li da me mušičarenje ove vrste trenutno privlači više od svih?
Ovu prelepu crvenperku sam ulovio juče i nisam znao od sreće šta ću s njom. Odlučio sam da je pojedem i unesem u svoj ribolovački organizam malo njenih vitamina, kako bih bio još bolji mušičar-crvenperkaš! :lol: To je kao kad spremaš neki ispit u školi, pa kuvaš čaj od knjige koju treba da učiš.

Nisam oduševljen kvalitetom njenog mesa, što je svrstava u red najsportskijih riba. Da da, čim riba nije dobra za jelo, kristalno je jasno zbog čega neko voli da je lovi...mudrovanje, logika, ovo-ono ???
Crvenperka obožava suve muve i, zakačena, bori se veoma snažno, povremeno se izbacujući, slično lipljenu ili pastrmki. Snaga u kombinaciji sa nežnim ustima zahteva zamaranje slično lipljenskom.
Ono što me pali i ohrabruje da mušičarim (pored pastrmki, lipljena, klena, štuke, bucova, grgeča, bodorke...) crvenperke je i to, što je svetski rekord težio oko 2 kg!!!