sasats je napisao(la):
evo objasnicu ti

ti si Catch & Release ribolovac na npr. pastrmke ? to je svima jasno i ocigledno

e sad mi kazi koliko godisnje provedes ribolovnih dana na vodi gde je zakonski dozvoljeno poneti pastrmku?
znaci i da nisi zakon te primorava na to :yeswink:
Hajde da zamenimo pastrmku za lipljana? Razlog je vrlo prost a to je da ne obilazim previse vukojebine u kojima jos uvek ima pastrmke. Mislis da bi bilo drugacije i da bih odneo neku ribu? Varas se grdno, ali te razumem da tako razmisljas. Jednostavno ti nikad neces biti ja niti cu ja ikada biti ti. Ti mislis da ne postoji nacin da se riba satre stapom, ja mislim suprotno. Ti mislis da si veci ribolovac ako odneses vise ja ne mislim. So big deal...
Samo kako razgovarati sa nekim na temu C&R ko to nikad u zivotu nije pozeleo da uradi? I kad uradis ti se slikas i ponosis time, smeh
Meni je to sasvim opustena rutina, ne opterecujem se ni najmanje i ni jednog sekunda ne posumnjam u ispravnost svog postupka. Ne mislim na bagere, mrezarose, pastrmku, klena, lipljana. Ne radujem se kada pustim ribu niti smatram da sam joj poklonio zivot. Ne dvoumim se, ne hvalim se ulovima, ne slikam se (ili vrlo retko), ne razmisljam hoce li mi ko verovati koliku sam ribu ulovio
. Radim to iz zabave i lepo se osecam, niko me ne tera ni da hvatam ni da vracam. Samo mi doslo tako. Valjda ima veze sa nekakvom grizom savesti od ranije, sazrevanjem, sto kazu ovi moderni evolucija.
P.S. Ne izbegavam ti odgovor samo ne stizem da otkucam. Nemam nikakve nerasciscene racune, neko te grdno vara niti sam te bilo sta lagao. Ovo su cinjenice u vezi kralja Nikole i ribolova pa to vrapci znaju bre, nema nikakve veze sa nekakvim stvarima koje si umislio. Prehranio se narod koji je bio na ivici opstanka od velike gladi, potpuno opravdano i genijalna zamisao kralja Nikole je spasila ceo jedan narod, potpuno opravdano sto se mene tice. Ali narod kao narod previse bukvalno shvata svog vodju pa se nekada stvari otrgnu kontroli.