Mladen
Full member
- Učlanjen(a)
- 16.04.2007.
- Broj reagovanja
- 35
pex je napisao(la):Hvala na iskrenim cestitkama...mladica moze na Djetinji doci slucajno (i to retko dosta) ili ciljano na strimere (nebitno da li je ciljano ili ne svaka riba se u Djetinji vraca tako da je nebitno sta se cilja). Bilo je jos par slucajeva kacenja,spadanja i kidanja od strane mladice :
tako da mislim da sam imao puno srece sto se zakacila sa spoljne strane (nije bilo strune u ustima) i sto je voda bila mala pa nije pokusala da ide niz vodu....u protivnom....hm.Ne mislim da je neki period narocito bitan ali period posle mresta mislim da je bolji za ovakvu avanturu ali covek treba da bude spreman da bez razmisljanja vrati ovakvu ribu i ako samo nju trazi nece biti lako i jednostavno.....ipak nismo svi isti....
![]()
Ih Pex jesi covek, cestitke su stvarno iskrene, nego sam samo skrenuo paznju na ovaj lov na Djetinji. Sva riba se vraca od kada je postala Djetinja revir, pa ribe ima i dosta vise (pastrmka). Mladica je trajno u zastiti, valjda oduvek od kada je ubacena. Iako je to njeno naseljavanje u praksi se pokazalo kao neki prirodni ribnjak. Znaci da ima granice od koje do koje se krece i tu svako ispitivanje sa velikim strimerima (varalicari sa velikim varalicama) moze se okarakterisati kao ciljani lov koji je nedozvoljen. Hocu da kazem da si ti stvatno sportski musicario na tom delu, cim si je uhvatio na suvu musicu, a nisi "kao" lovio pastrmku na strimere od 10+cm!
Ali i dalje ne razumem naseljavanje Djetinje sa njom da bi se samo ona tu "primila"-opstala i razmnozavala. Da
je to smisljeno za neke povlascene goste ili za neka takmicenje (uh al sam lupio