tu predatorsku osobinu od slatkovodnih riba imaju i: štuka, som, mladica... a za pastrmku iskreno nisam znao da bi bila sklona, ali što da ne. Ako bi je takla neka žestoka glad pa i ona je predatorka...iako velike pastrmke se nikako neče odreči laganog zalogaja i neke male larvice koju voda nosi ali ako je moguće nešto konkretno pojesti što da ne ali opet ali...

uveren sam da su na našim vodama koje su bogate njenom tipičnom hranom takve pojave retke za pastrmku.
Npr. imitacija šumskog miša, odraslog, nikada ni jedan napad a vrlo lak i konkretan zalogaj....lovio sam i sa nekim sitnim miševima i tu sam imao po neku ribu, na jednoj maloj zatovrenoj vodi sam olešio pastrmku malim miševima, ali na reci retko kada i samo sa malim imitacijama. Definitivno je da bi morao mnogo više da to pokušavam da bi imao nekog značajnijeg uspeha ali to bi uzelo jako mnogo vremena da bi se možda neka velika pajkica digla za takvom imitacijom. Na mestu gde su stvarno komadine nisu ni mrdnule ni na malog miša...zanimale su ih samo malecne nimfice... Na početku sezone još nisam probavao to več samo posle maja i na kraju sezone...možda bi se sada aprila digle pa ču baš da probam.