tako je joker.Izleda da su joj nasi stari ribari neselektivnim pristupom otkrili boljku.Kao svasta su isprobavali pa su skontali na sta riba radi.Nakon Mixovog objasnjenja koliko je nedohvatljiva ta nimfa,te nemogucnosti da je selektivno kupi,sada sam uvjerenja da su nasi stari napravili muhu koja je ustvari stvar kompromisa na koji su dosli iz raznih razloga,te specificnosti naseg podrucja uz neretvu.Mozda je ova nasa jednostva tamna nimfa i nije nimfa nego odrasli primjerak padavca koji ima izgled nimfe koji se zbog jednostavnosti vezivanja,sto je bilo bitno prije nekih 50 godina odrzao do danas,a kad tu ubrojimo da je nasa Meka prije svega nimfarica,nasi su stari doveli "polusuhu" muhu na njihov teren.Na dno!.Vjerujte mi, na Neretvi ces na suhu muhu prije uhvatit Meku ako joj svezes olovo nego wasser kuglu.To objasnja zasto je nasa imitacija vise slicna suhom padavcu,nego stone clingeru(tijelo)
ili to ili
Ujedno i pitanje za mix mastera.Posto ovaj nas padavac radi u 5 mjesecu te ga tad riba kupi.postoji li onda mogucnost da ti stone klingeri postaju ranjivi za Meku kada se probijaju na povrsinu,te da li postoji neki stadij pri tom preobrazaju stone clingera prema povrsini u odraslog padavca koji nalikuje bojom i oblikom na onog naseg padavca,tj jednostavno tanko namotan na udicu prosaran srebrom,bez ikakvih dodataka(krila nogica).Ovo drugo bi pobilo ono sto sam rekao na pocetku,a to je da je nas padavac na Neretvi mozda Fantasticna muha koju smo prilagodili meki i njenom nacinu lova,a boja je ta koja je cini tako ubitacnom,jer podsjeca na suhog padavca