Sjekloca je napisao(la):
Mixmaster je napisao(la):
Ja sam mušičar koji provodi prosečno 4-5 dasna nedeljno na vodi, mušičareći. U ovaj prosek uračunao sam sva godišnja doba....
MALA STATISTIKA
E, pa ... ne mogu prosto da se otmem utisku da je ovde nesto lose sracunato:
4 do 5 dana... aj' da uzmemo prosek 4,5 dana nedeljno - to je ukupno 235 dana godisnje u ribolovu!!! Meni to izgleda poprilicno mnogo za SPORTSKOG RIBOLOVCA.... al nema veze, idemo dalje...
235 dana po 2 kg ribe (neki razuman prosek za ribolovca Miksovog kalibra) = 470kg ribe, sto bele, sto plemenite, sto salmonidne... Sledi logicno pitanje: Miks, sta bre radis sa toliko ribom, aman brate slatki? Pa svaki dan da jedes tri obroka od ribe (kao Eskimi, ali i oni promesaju sa tuljanima i fokama) imao bi da dobijes neku avitaminozu.

Posebno je pitanje koliko zamrzivaca imas kuci i koje su velicine. Kupi, bre, deci ponekad i pljeskavicu! ???
470kg ribe po komercijalnoj ceni od 60din po kilu (bele ribe... stuke, somove, smudjeve i pastrmke ne racunam) iznosi 28.200 dinara.... lepa suma, a ovamo kukas na cenu ribolovacke dozvole....
Ako od kalendarske godine od 365 dana oduzmes 235 dana, ostaje ti 135 dana koje ne koristis za ribolov.Celo godisnje doba, pa i nesto jace... A gde je vreme kad ides na posao? Ako radis, onda kako racunas dane kad mrak pada u cetiri-pola pet popodne.... tu nema ribolova, mada kazes da i zimi ides u ribolov. Ako ne radis - onda ti 135 dana prolaze uzalud... :yeswink:
p.s. cisto me zaintrigirao prosek od 4-5 dana nedeljno... nista vise!
Obožavam ovaj forum, sa posebno volim to što na njemu ima i onih koji su kroz svoja životna i ribolovačka iskustva stekli, po mom mišljenju, naopaku logiku. Zato ću i odgovoriti Sjekloci, na sve što ga muči.
Idem redom.
Kaže da je za SPORTSKOG ribolovca previše da posećuje reku 4-5 puta nedeljno. Da mu malo pojasnim iz svog ugla.
Postoje sportisti i rekreativci. Tako je u svakom sportu. Neko trenira plivanje, tenis, fudbal, ribolov... svaki dan, a neko se ponekad okupa u bazenu, odigra sa prijateljima partiju tenisa, basketa... I u sportskom ribolovu postoje oni koji su malo ozbiljniji i samo se time bave. To su pravi SPORTISTI. Neki postanu i profesionalci, instruktori, vodiči ili takmičari. Ja sam takav, iako živim u čudnoj zemlji, pa moram da budem pionir u svemu što me interesuje.
Sjeklocu ne poznajem, ali moguće je da je vaspitan tako da misli da onaj ko stalno "visi" na vodi, nije vredan poštovanja i da je, zasigurno, neki probisvet. 99% ljudi upravo to misli o čestim posetiocima voda, sportistima. Na mene to ne utiče, jer se ne mešam u tuđa posla i ne vidim zašto bi neko brinuo čime se ja bavim i koliko vremena gde provodim.
Zato i mislim da je vrlo
nepristojno to što Sjekloca ispituje čime se ja bavim, koliku količinu ribe ubodem, šta radim s njom i koliko često izlazim iz kuće.
U vreme socijalizma bilo je uobičajeno da ljudi uhode jedni druge i pokazuju prstom na one koji se razlikuju, drugačije ponašaju i misle. Srećom po mene, to vreme prolazi i ja, sa prkosom prema armijom ljudi odgajenim po pesmi "Da nam živi rad" ili "Požuri druže", mušičarim, ne 4-5, nego 7 dana u nedelji.
Moj životni moto je DOBAR SEX, MUŠIČARENJE I SMRT. Na engleskom to "lepše" zvuči i to nisam ja izmislio, ali se 100% pridržavam toga, jer sam se takav rodio. Nema kod mene ono ŠKOLA, POSAO I SMRT.
Nadam se da si zadovoljan, Sjekloca. Ako tražiš još sitnije detalje o meni, dođi da se upoznamo, pa ću ti uz piće (ja častim) u nekom od kafića u mojoj ulici, tačno reći sve podatke koji te interesuju, poput visine mojih primanja, kome dajem ribe, otkud mi toliko vremena, kojoj crkvi pripadam, koju sam školu pohađao...