Mixmaster je napisao(la):
Onaj ko proučava tuđe namere, najčešće pogreši. Ne treba nikome dozvoliti da tumači namere, jer je to nemoguće i veoma opasno.
:yeswink:
i to po pitanju prekršaja...treba da je jasno svakome zdrave pameti da bez fizičkih dokaza nema kazne. Kada bi se lovilo i osuđivalo ribolovce "čitanjem" njihovih misli/namera to bi bila još jedna era u znaku "lov na veštice". Evo npr. ja sada kontam super vreme je za uloviti neku kapitalnu pastrmku pa kao fol dok lovim mladicu dignem i po koju pajku...a možda i ne msilim tako no opet ni jedno ovlašteno lice ne može da mi dokaže kakve namere imam

Baš je stvar do pojedinca (kako ste i sami naveli), njegovoj sportsko-ribolovačkoj kulturi, njemu samom.
Kod nas na večini salmonidnih voda su strimeri preko 5cm zabranjeni sve do otvaranja sezone na mladicu. Kada dođe vreme za mladicu onda su dozvoljeni strimeri od 10cm pa na više. Time se koliko toliko smanjuje mogučnost lova pastrmke ili sulca u vremenu njihova lovostaja. Treba dobar sprovesti što bolji režim gazdovanja. Samo, savršenog režima nema. Jer još uvek se može dogoditi napad ako podvučeš mladici strimerčiča i od 5cm u vremenu njena lovostaja. Moguče ju je i tada "slučajno" uloviti. Isto tako moguče je i pastrmku uloviti na strimera i od npr. 12cm.
Sve je na kraju do pojedinca. Dakle treba promovirati sportski duh među ribolovcima i uvesti što je moguče bolje režime koji pri tome neče sputavati sportske ribolovce.