FC NA MALENIM PLANINSKIM RIJECICAMA

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mafke, rekoh ti vec da nemam ama bas nista protiv tvog nacina ribolova samo nema vise te ribe u vodi koja bi me naterala da puzim i valjam se po zemlji. A i ne prilici mojim godinama.
To sunjanje i prikradanje je jedan od razloga sto sam i zeleo da naucim bacanje i da vidis sasvim lepo kompenzujem na taj nacin.  Ne smatram da treba posto-poto pecati na svakoj vodi koju ugledamo, pa zaobilazim potoke i u potpunosti ih prepustam njihovim stanovnicima.
Ova diskusija odlazi u pogresnom pravcu i prelazi u diskusiju o taktikama i tehnikama ribolova, a izvorno je kapiram kaodiskusiju o fly castingu.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
nikola renegade je napisao(la):
Sasats potpuno si u pravu slazem se  :tbumb:

Nikola i Ime,hvala vam na razumevanju. Ja zaista ne poznajem trik gde cu bez sunjanja na potocicu ili recici koja je ciste obale da ulovim

klena oko1 kg. Za zadnjeg krupnijeg u recici 1.5 m sam izblatnjavio kolena ,dok su me prolaznici po kicici sa kisobranima cudno zagledali.

Kada se stap savio kao ''kifla'',skinuh podrugljive osmehe majstorima koji su na 20 m pakovali alat i spremali se kuci.

Dotrcali su i nisu verovali ocima da u recici ima tolikih klenova,ljubazno su mi izasli u susret i fotografisali me .

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
gegula je napisao(la):
kod mene je inace zahtevan teren jer je sljunak svuda na obali posto kopaju bagerima,i kako zagazis tako se sljunak rasipa pod nogom....dodjes na mesto ,kleknes u vodu i onda cekas i kad pocne ludilo samo prsti.....a sto se tice cuvarske sluzbe neka hvala im ,nase ljude niko ne moze opasuljiti i objasniti da ribe ima sve manje i da se pridrzavaju pravila....

Moj crno beli brat gegula kad klekne isti smo ahahahah

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
pa jbg djole,kakav je muskarac bez 2m i sto kila??????  :hammer: :hammer:
mene ribe vide cim izadjem iz kola tako da moram da parkiram negde u sumi pa onda pesaka do vode polako.... :hammer:

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
eee.. pa ti si onda u prednosti nad ostalima,mozes dalje i dublje da ugazis u Drinu i da dobacis do onih ne uhvatljivih lipljena... :D

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
Milan VB je napisao(la):
Jer imas tu sliku da vidimo, bas si nam zagolicao mastu?

Evo ti blatnjava kolena i klen od 700 gr. Pada mrak,kisa a recica iza mene je dubine 2o cm i sirine manje od 2 m.

Prilozi

• IMG_7675.jpg
    IMG_7675.jpg
    299,5 KB · Pregleda: 238
  • IMG_7670.jpg
    IMG_7670.jpg
    388,5 KB · Pregleda: 224

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Mafke pored ovakvog ulova na onoj recici blatnjava kolena nikako ne mogu da budu u prvom lmanu, u prvom planu je klen.  :tbumb:
Da covek ne veruje da u onakvoj recici zive toliki klenovi, mogu da zamisli face tih sto su se pakovali kad su videli kolikog klena si ulovio...  :)

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
malo ko razume nas ribolovce ali dobro..svaka ti cast,vec te vidim kako puzis i sunjas se......bilans- lepa vecerica....

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
Milan VB je napisao(la):
Mafke pored ovakvog ulova na onoj recici blatnjava kolena nikako ne mogu da budu u prvom lmanu, u prvom planu je klen.  :tbumb:
Da covek ne veruje da u onakvoj recici zive toliki klenovi, mogu da zamisli face tih sto su se pakovali kad su videli kolikog klena si ulovio...  :)

Milane,ovo je deo kroz grad,podsisana trava kao za golf,nigde zbuna,plitko,bistro a ima i vecih klenova . Paraju vodu na 30m ako ne gazis meko.

Veruj mi da ne pomaze nekad ni distanca preko 20 m,zahvaljujuci hodanju na kolenima ovaj mi zaraubovao na 12 m i prvi meksi zabacaj uz blagi trzaj kanapa levom rukom i lakse produzeno spustanje stapa . #4 ful flex mi je pruzio uzivanje i leposecaj na stapu  :tbumb:

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
MAFKE je napisao(la):
  Milane,ovo je deo kroz grad,podsisana trava kao za golf,nigde zbuna,plitko,bistro a ima i vecih klenova . Paraju vodu na 30m ako ne gazis meko.

Veruj mi da ne pomaze nekad ni distanca preko 20 m,zahvaljujuci hodanju na kolenima ovaj mi zaraubovao na 12 m i prvi meksi zabacaj uz blagi trzaj kanapa levom rukom i lakse produzeno spustanje stapa . #4 ful flex mi je pruzio uzivanje i leposecaj na stapu  :tbumb:

mafke bravo za klena dobro je to sto tako pristupas reci, ali ja bi tu primenio jedan drugi fazon bez klecenja i prikradanja sa normalnim stavom al nek bude to za sada tajna , jos jednom svaka cast  :tbumb:

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Nikola,moze,ali su klenovi dosta manji. Uspevalo mi je bas imitacijama kopnenih kukaca na pustanje da dobijem lepotane,bas posle letnjih pljuskova u sijera ili blago zamucenoj vodi. Teska voda,veruj mi na rec  :doh:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
nikola renegade je napisao(la):
mafke bravo za klena dobro je to sto tako pristupas reci, ali ja bi tu primenio jedan drugi fazon bez klecenja i prikradanja sa normalnim stavom al nek bude to za sada tajna , jos jednom svaka cast  :tbumb:

Bilo bi lepo da podelis tu tajnu sa nama neiskusnima.

Vrh Dno