milan spiric

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Koliko košta ovaj mesarski nož?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
Evo meni kao laiku,
Mozda je celik i kvakitetan....al sve ostalo je daleko ispod bilo kog standarda.
Kao neko ko je pravio voblere, rucno naravno sve.... Za drsku mogu da kazem da je ocajno uradjena. Secivo kako je neko primetio nije lepo obradjeno a i oblik je ruzan. Mada mozda ima neku funkciju.
Znaci kvalitet je mozda odlican al je estetika losa.

Poredjenja radi ... Koliko bi vas kresnulo ribu koja je sva bubuljicava, masna, zrikava, bez sisa i dupeta....gabor pravi-gremlin-goblin..... Al jebe se ko zmaj, pusi opasno dobro i sve.....

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
      Slabo svracam i ne komentarisem gotovo nista ali me tema zaista zaintrigirala i jednostavno ne znam da li je u pitanju sala vredna Monty Python-a ili nesto meni ne dokucivo, neko dobro zezanje koje ja ne kapiram. Nemam nameru da osporavam tvoji rad i trud ali par sugestija/kritika, I believe, nije na odmet.

Prvo: Cime god da se bavis, proizvodis, nudis i reklamiras a na kraju i prodajes, Milane, treba da ima odredjeni nivo i bar malo stila, cega kod tebe, na zalost, nema ni u najavi. Ukoliko se javno i siroko reklamiras na YT u nameri da predstavis sebe i tvoj proizvod, video klip bi trebao da ubedi potencijalnog kupca u kvalitet tvog rada ili ga makar zagolica da tvoj proizvod eventualno uzme u razmatranje. Tvoja prezentacija je, naprotiv, potpuno kontraproduktivna. Slike "radionice" koja meni lici na kocinu ili na neki indijski slum u startu nagovestava kakav se produkt moze ocekivati. Sastavi, prijatelju, tekst unapred ili neka ti ga neko napise a ne da pricas od prilike. Dal´ je bagrem ili bagren...? hm... postapalice "kako se zove" i nedefinisane dimenzije u stilu "negde oko", zatim decidirana tvrdnja "apsolutno prelep noz" (meni je mozda ruzan za rak ociju!). Subjektivne konstatacije i glorifikovanje sopstvenog produkta ne smeju nikako da se nadju u reklami). "Vidite kako lezi u ruci" (mozda je moja ruka manja/veca, kako mogu da znam na osnovu slike kako lezi u ruci? kakav je balans i sl.), sisanje dlaka na rukama... Gospode! sve ovo NIKAKO ne sme da se vidi/cuje ukoliko zelis da te neko iole ozbiljno shvati i mozda dobije zelju da nesto pazari. Zabio si, Milane, sa ovih par videa i postova mnogo autogolova, trebace vremena, srece i truda da makar malo umanjis teski debakl a veoma mnogo da izjednacis.
        Opis videa je, inace, pravo iskusenje za svakog prosecno obdarenog citaca, katastrofalna (ne)pismenost!
Drugo: Meni tvoji nozevi lice na pokusaje dece u visim razredima osnovne skole na nastavi tehnickog - nedoreceno, ruzno dizajnirano, zanatski vrlo lose izvedeno, ne mastovito, nigde ni traga od ljubavi i posvecenosti predmetu koji proizvodis... recimo dvojka i to zbog truda ali na staklenim nogama. Trideset evra za noz nije mnogo u Srbiji niti bilo gde ali sta ja dobijem za svoj novac veliko je pitanje. Nisam neki poznavalac nozeva ali sam imao/imam par tipa survival, dzepnih, kuhinjskih, za ciscenje/filetiranje ribe, firmi Aitor, Laguiole, Marttiini...i znam kako izgleda i radi kvalitetan noz. Evo ti link, jedan od bezbroj na zadatu temu u nastavku koji sam nasao na prvu loptu pa pogledaj kako se to malo ozbiljnije radi te kopiraj/pozajmi neku ideju, mozda ces naci inspiraciju. Ovi nozevi su svetlosnim godinama udaljeni od onoga sto ti radis a i cena im je takva. Napravljeni su sa puno postovanja prema zanatu, materijalima, dizajnu, estetici, kupcima... stvoreni da se nasledjuju kroz generacije. Zato smatram da treba da se ugledas na najbolje i tome sam stremis ukoliko zelis da prezivis na trzistu.
      Verujem da sam te tvrdo nagazio ali se nadam da je bilo konstruktivno. Pozdrav i uspeh u daljem radu ti zelim svakako.

https://www.messermacher.at/messer

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
oholi je napisao(la):
Evo meni kao laiku,
Mozda je celik i kvakitetan....al sve ostalo je daleko ispod bilo kog standarda.
Kao neko ko je pravio voblere, rucno naravno sve.... Za drsku mogu da kazem da je ocajno uradjena. Secivo kako je neko primetio nije lepo obradjeno a i oblik je ruzan. Mada mozda ima neku funkciju.
Znaci kvalitet je mozda odlican al je estetika losa.

Poredjenja radi ... Koliko bi vas kresnulo ribu koja je sva bubuljicava, masna, zrikava, bez sisa i dupeta....gabor pravi-gremlin-goblin..... Al jebe se ko zmaj, pusi opasno dobro i sve.....

Mnogo je lep  brate.Pogledaj komentare na youtube-u.Sve je skladno lepo uradjeno.Uvek može bolje.Odeš ti kod frizera, pa ako imaš dlake isti broj na jednoj i drugoj strani -ja skidam kapu.Svi mi imamo mane, pa i naši noževi.Osnovna mana im je što nam pomažu kada se najmanje nadamo i što nas vole, a mi ih vredjamo i ponižavamo.Ne zaslužujemo ih.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
Pazi, ja sam dao svoje, laicko misljenje. Nije lako primiti negativnu kritiku pa te tu razumem.
Neo ti je sve lepo objasnio. Ja nisam gledao klipove jer sam daleko i zabranjen je YT. Al sto se pismenosti tice 100% je u pravu.
Drugo lep po komentarima na YT.... Moze da ima milion tih komentara da je lep meni je jako ruzan.
Zavrsna obrada ocajna....
Al opet.... Reklamiras svoj proizvod.... Odradi to kako treba a ne preko volje.

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
Obratite pažnju na ovo.Možda će vam se dopasti , možda neće.Na vama je:
O santoku noževima naše proizvodnje:
https://www.youtube.com/watch?v=L5w5PCxZ4vA
Sledi test njihov:
https://www.youtube.com/watch?v=2sWLeDCVqqA&t=33s
Ako vam se dopadnu-mogu biti vaši.Cene su 30 evra/ komadu.

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Svaka cast na radu i trudu ali treba jos da se usavrsavate.
Ovako odradjene nozeve donose bugarski kovaci na vasar u Novo Korito.Marjan iz Bele Palanke moze ovakva dvadeset komada dnevno da nastancuje bez da se oznoji u kovacnici.

Pogledajte radove drugih majstora u Srbiji i videcete razliku.Imatye na outdoor forumu dosta ljudi koji prezentuju svoje radove pa pogledajte.Meni je majstor Beca iz Grdelice odradio noz i to izgleda potpuno drugacije od ovog sto prezentujete.
Naravno svaka roba ima svog kupca.puno srece u daljem radu,pozdrav

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
Hvala.Lično poznajem Marijana i radi perfektno! Ono što on odradi-ja skidam kapu.Učim od njega.Moj majstor.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
354
Ali kokoške u pozadini su najjače! Čim su videle nož i masat nastala je panika...

Послато са XT1700 уз помоћ Тапатока

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
Sad mi krivo sto YT slabo radi u kini

Vrh Dno