Slabo svracam i ne komentarisem gotovo nista ali me tema zaista zaintrigirala i jednostavno ne znam da li je u pitanju sala vredna Monty Python-a ili nesto meni ne dokucivo, neko dobro zezanje koje ja ne kapiram. Nemam nameru da osporavam tvoji rad i trud ali par sugestija/kritika, I believe, nije na odmet.
Prvo: Cime god da se bavis, proizvodis, nudis i reklamiras a na kraju i prodajes, Milane, treba da ima odredjeni nivo i bar malo stila, cega kod tebe, na zalost, nema ni u najavi. Ukoliko se javno i siroko reklamiras na YT u nameri da predstavis sebe i tvoj proizvod, video klip bi trebao da ubedi potencijalnog kupca u kvalitet tvog rada ili ga makar zagolica da tvoj proizvod eventualno uzme u razmatranje. Tvoja prezentacija je, naprotiv, potpuno kontraproduktivna. Slike "radionice" koja meni lici na kocinu ili na neki indijski slum u startu nagovestava kakav se produkt moze ocekivati. Sastavi, prijatelju, tekst unapred ili neka ti ga neko napise a ne da pricas od prilike. Dal´ je bagrem ili bagren...? hm... postapalice "kako se zove" i nedefinisane dimenzije u stilu "negde oko", zatim decidirana tvrdnja "apsolutno prelep noz" (meni je mozda ruzan za rak ociju!). Subjektivne konstatacije i glorifikovanje sopstvenog produkta ne smeju nikako da se nadju u reklami). "Vidite kako lezi u ruci" (mozda je moja ruka manja/veca, kako mogu da znam na osnovu slike kako lezi u ruci? kakav je balans i sl.), sisanje dlaka na rukama... Gospode! sve ovo NIKAKO ne sme da se vidi/cuje ukoliko zelis da te neko iole ozbiljno shvati i mozda dobije zelju da nesto pazari. Zabio si, Milane, sa ovih par videa i postova mnogo autogolova, trebace vremena, srece i truda da makar malo umanjis teski debakl a veoma mnogo da izjednacis.
Opis videa je, inace, pravo iskusenje za svakog prosecno obdarenog citaca, katastrofalna (ne)pismenost!
Drugo: Meni tvoji nozevi lice na pokusaje dece u visim razredima osnovne skole na nastavi tehnickog - nedoreceno, ruzno dizajnirano, zanatski vrlo lose izvedeno, ne mastovito, nigde ni traga od ljubavi i posvecenosti predmetu koji proizvodis... recimo dvojka i to zbog truda ali na staklenim nogama. Trideset evra za noz nije mnogo u Srbiji niti bilo gde ali sta ja dobijem za svoj novac veliko je pitanje. Nisam neki poznavalac nozeva ali sam imao/imam par tipa survival, dzepnih, kuhinjskih, za ciscenje/filetiranje ribe, firmi Aitor, Laguiole, Marttiini...i znam kako izgleda i radi kvalitetan noz. Evo ti link, jedan od bezbroj na zadatu temu u nastavku koji sam nasao na prvu loptu pa pogledaj kako se to malo ozbiljnije radi te kopiraj/pozajmi neku ideju, mozda ces naci inspiraciju. Ovi nozevi su svetlosnim godinama udaljeni od onoga sto ti radis a i cena im je takva. Napravljeni su sa puno postovanja prema zanatu, materijalima, dizajnu, estetici, kupcima... stvoreni da se nasledjuju kroz generacije. Zato smatram da treba da se ugledas na najbolje i tome sam stremis ukoliko zelis da prezivis na trzistu.
Verujem da sam te tvrdo nagazio ali se nadam da je bilo konstruktivno. Pozdrav i uspeh u daljem radu ti zelim svakako.
https://www.messermacher.at/messer