gegula
Hero member
- Učlanjen(a)
- 14.10.2009.
- Broj reagovanja
- 0
bas je veoma atraktivna riba za ribolov pogotovo povrsincima i veoma je zahvalan borac za FF,ja sam ga pecao kod mene na jezeru uglavnom na povrsince ali kako je zahladilo i nema insekata po povrsini tako su i moji poperi postali netaknuti i neinteresantni za basa,kao i sva druga riba povlaci se u dublje delove i trazi topliju vodu tako da ga nije lako upecati pogotovu na fly....ja sam digao ruke od njega do februara mada mu tada ovde pocinje mrest i traje do negde aprila....vidjao sam jedinke ,verovatno muzjake, na 1m od obale u pola metra vode okrenut sa ocima uperenim u mene i ne pomera se(brani gnezdo i mladj) i jako ga je tesko upecati tad mada nisam ni pokusavao jer sam procitao na nekim sajtevima da posle toga od soka odustaje od branjenja mladih i ostaje skriven par dana tako da je to gnezdo izgubljeno..... u svakom slucaju bravo za ljude koji su poribili jezero u kg ,ja sam to isto hteo da uradim sa zasavicom kao okliznem se sa kofom punog basa :yeswink: :yeswink:slucajno
......ali ok,za ff jedna vrlo atraktivna riba koja upecana koristi skokove iz vode visokih i do metar u nadi dqa se oslobodi......bice slike kiparskih basova za koji mesec..................